Algunes vegades t'has preguntat quin és el lloc que té més gèrmens a casa teva? Si vas pensar que el bany, estàs equivocat/da, segons un estudi realitzat per la NSF International an Independent Public Health and Safety Organization, la cuina és el seu lloc predilecte.
Aquí et diem en quines zones i articles has de posar especial atenció a l'hora de la neteja.
# 1 Fibres per rentar plats
Així és, les esponges que s'utilitzen per netejar els plats i lleixes són una de les coses més brutes a casa teva, això es deu al fet que recullen bacteris mentres neteixes i sovint no són desinfectades després del seu ús.
Neteja: Per desinfectar, Submergeix en aigua i després fica-les al microones durant 1 o 2 minuts o esbaldeixe-les amb aigua bullint.
# 2 Aigüera
Aquí normalment hi ha a més de 500 mil bacteris, 10 vegades més que al vàter. La humitat i les restes de menjar fomenten el creixement de gèrmens.
Neteja: Rentar un parell de vegades a la setmana, sobre tot després de preparar aliments crus. Esbaldeix i respatlla amb clor o peròxid d'hidrogen per desfer-te dels bacteris adherides a la superfície.
# 3 Cafetera
És el lloc ideal per la falta de llum i la humitat perquè es desenvolupin microorganismes, floridura i llevat.
Neteja: Afegeix quatre tasses de vinagre en el dipòsit d'aigua, deixa reposar durant 30 minuts, després 4 tasses d'aigua i posa-la a funcionar. Repeteix 2 o 3 vegades fins que l'olor desaparegui.
# 4 Taula de cuina
La fem servir per tallar fruites, verdures i preparar el menjar. Aquí es dipositen molts dels bacteris que provenen de la carn crua i altres aliments.
Neteja: Barreja ½ tassa de vinagre amb aigua, ruixa la superfície i neteja-la amb una tovallola de paper.
# 5 Botons de la cuina
Moltes vegades oblidem els nostres hàbits de neteja amb aquests articles, especialment quan cuinem. És important que et rentis les mans abans de tocar-los, especialment quan has de manipular carn crua.
Neteja: Un cop per setmana, treu els botons i renta'ls amb sabó, renta'ls amb aigua calenta.
# 6 Taula per picar
Les ranures en les taules atrapen l'humitat i les partícules d'aliments, per la qual són terreny de cultiu ideal per als organismes. Neteja: Submergeix en aigua calenta i vinagre després de fer-les servir.
No hay comentarios:
Publicar un comentario