lunes, 3 de noviembre de 2014

PLANXANT TAMBÉ ES POT ESTALVIAR

Planxant també es pot estalviar


Planxar és una activitat tan rutinària que la majoria no li dóna massa voltes, i molt menys es planteja que es pot estalviar en el planxat. Però així és. Per això, hem elaborat una sèrie de consells per a estalviar temps, diners i energia en aquesta pràctica tan quotidiana de planxar. 


Si fas servir la planxa puntualment cada vegada que planxes una peça, no li estaràs traient partit a l'electrodomèstic ia més derrocharás energia. El millor és acumular un bon muntanya de roba i planxar-tota d'una tirada. 

Si deixes d'utilitzar la planxa durant una bona estona, el millor és apagar-la. Qualsevol electrodomèstic consumeix si es manté endollat​​, i en mode stand by molt més del que penses. Tot aparell connectat a la xarxa consumeix energia. 

Si la teva tarifa elèctrica té discriminació horària, planxa durant les hores en què el preu és més baix. 
Divideix i classifica la roba en munts abans de planxar-la. Si t'organitzes abans de planxar, estalviaràs temps i energia. A més, no tota la roba ha de planxar a la mateixa temperatura. Deixa col·locada del revés, que és com han de planxar la roba. 

Les planxes actuals no necessiten massa temps per escalfar-se, a diferència de les de fa uns anys. Així que no cal connectar la planxa amb molt temps d'antelació abans de planxar, amb un parell de minuts n'hi ha prou. El recomanable és connectar-les quan ja tinguem la roba llista per planxar: preparada i classificada. 



Comença a planxar pel munt que requereixi una temperatura més baixa de la planxa. Si desenchufas la planxa quan encara et queden dos o tres peces, podràs planxar aprofitant la seva calor residual. 

Cada peça compta amb etiquetes que indiquen les instruccions de planxa. Es tracta del dibuix simplificat d'una planxa, amb punts dins. Un punt indica un planxa més suau (sedes, per exemple), dos punts indiquen un planxa regular (fins a 120 ° C, en teixits com llanes, Caixmirs i altres)), i tres punts indiquen una alta temperatura, sense superar els 140 ° C o 150 ° C (com cotó, lli o texans). 


Si planxant amb el teu electrodomèstic no obtens bons resultats, potser necessitis canviar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname