martes, 30 de junio de 2015

FES-TE TU MATEIX ELS TEUS PROPIS AMBIENTADORS NATURALS

Tenir perfumada la casa mai abans havia estat tan fàcil i ecològic. Fer un ambientador casolà lliure de químics i personalitzar al nostre gust només ens portarà uns minuts. Utilitza els teus olis essencials favorits i oblida't dels irritants polvoritzadors que venen a les botigues. Amb aquesta guia pràctica aprendràs a fabricar 5 ambientadors amb ingredients ecològics, estalviaràs diners i tindràs la teva casa perfumada amb les millors fragàncies.



1. Un ambientador amb polvoritzador. 

Els ambientadors en spray són els més utilitzats a casa. Fabricar un amb les nostres pròpies mans és el més senzill. Per començar, aboca una tassa d'aigua destil·lada o pura en una ampolla amb polvoritzador. Afegeix entre 8 i 10 gotes d'un oli d'essències, segons per al que ho necessitis. Per exemple, el de llimona desodoritza i refresca, el de cedre i el de l'arbre de te són molt efectius contra l'olor de les mascotes. Els de taronja i espígol ofereixen olors florals i una gran sensació de neteja.

Quan hagis triat teu oli, s'afegeix a la barreja dues cullerades d'alcohol de 96º i agita tot bé perquè es barregin. L'aconsellable és utilitzar la proporció de 100 ml d'alcohol per cada 5 ml o 100 gotes d'olis essencials. Etiqueta l'ampolla amb la data i el tipus d'oli utilitzat. Guarda-ho en un lloc fresc i allunyat de la llum perquè es conservi millor.

2. Espelmes perfumades

Una altra forma de donar a la nostra llar un toc especial és fabricant espelmes perfumades casolanes. Són ideals per al bany. Només necessites cera natural, olis essencials de qualitat i una mica de metxa. Per fer-ho, primer cal fondre la cera al bany maria. Quan estigui líquida, tirem les gotes del nostre oli essencial favorit. Triem un motlle per a la nostra vela i col·loquem primer la metxa per després tirar la cera. I en vuit hores tenim un nou ambientador, original i molt ecològic.


3. Un ambientador per al cotxe.

 Un producte lliure de químics que podem elaborar nosaltres mateixos és un ambientador per al cotxe. Per fer-ho el més sostenible possible, el millor és reciclar materials que tinguem a casa. Per començar, tria una plantilla per dissenyar el teu ambientador: pot ser un arbre, una forma d'aliment o un ninot. És totalment personalitzable. Talla un tros de cartró de la manera que vulguis i dues peces de tela de la mateixa mida i forma. Enganxa la tela a banda i banda del cartró. Amb molt de compte tira entre 10 i 20 gotes d'un oli essencial sobre cada costat de l'ambientador. Fes un forat a la part superior i enfila un tros de cinta per penjar-lo al mirall retrovisor del cotxe. Quan l'aroma es vagi perdent, només cal tornar a fer unes gotetes de fragància per tenir-lo com a nou.

4. Saquets aromàtics. 

Els sachets o saquets de fragàncies casolanes són també una bona opció ecològica per la nostra llar o per al cotxe. Amb una miqueta de tela gruixuda de cotó podem crear un saquet i omplir-del material aromàtic que més ens agradi. Talla un cercle de tela d'uns 8 o 10 centímetres de diàmetre i afegeix al centre teva selecció aromàtica: el clau d'olor, la canyella, les closques seques de cítrics i unes branquetes de romaní són opcions delicioses. Són perfectes per guardar-los al interior dels calaixos o penjar dins dels armaris.


5. Un ambientador casolà en gel. 

Una altra recepta senzilla i acolorida per perfumar la nostra casa és un ambientador en gel. Només necessites una mica de gelatina neutra, olis essencials i colorant per crear un producte ecològic que res ha d'envejar al de les botigues. Comencem posant una tassa d'aigua destil·lada a bullir (uns 250 ml), afegim la gelatina neutra i quan es dissolgui, retirem del foc per incorporar l'altra tassa d'aigua destil·lada (altres 250 ml). Afegeix entre 10-20 gotes de l'oli essencial i una mica de colorant alimentari (podem barrejar colors). Omplim un pot de vidre amb la barreja i ho posem al frigorífic perquè es condensi. En unes quatre hores tindrem un fantàstic ambientador casolà en gel.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname