domingo, 13 de marzo de 2016

COM EVITAR ESTAFES EN LLOGAR UN PIS PER VACANCES



Al portal de comunicació 02B, he vist aquest article i m'ha semblat molt interessant compartir-lo amb vosaltres ja que en el meu cas particular ,conec algun cas d'estafa a l'hora de llogar pis en vacances i em sembla que qualsevol mesura de cautela i previsió és poca a l'hora de llogar per internet;

A punt d'entrar a la primavera, l'estiu apareix ja a l'horitzó. Aquests mesos previs són utilitzats per molts per planificar les vacances estivals i buscar el millor destí al qual viatjar. També, per localitzar l'allotjament més econòmic, que en molts casos passa pel lloguer d'un habitatge.



Malauradament, també és aquesta una època en la qual proliferen els anuncis falsos a internet, després dels que s'amaguen estafes cada vegada més freqüents. Amb l'objectiu d'evitar-los, recollim a continuació els millors trucs per no caure en aquest tipus d'enganys, de la mà del portal immobiliari pisos.com.

Preu coherent

La primera de les recomanacions és fixar-se que el preu casa realment amb el tipus d'habitatge que estem llogant. Per a això, més enllà de no caure en ofertes ridículament baixes per a immobles de primer nivell, és important conèixer les dades actualitzades de les rendes que es demanen a la zona.

Comunicació fluida

La comunicació que s'estableix amb el propietari de l'immoble també resulta clau per evitar estafes. D'una banda, si aquest només ofereix l'opció de fer-ho per correu electrònic és molt probable que l'anunci sigui fraudulent. També s'ha de sospitar si ens posen reiterades pegues per parlar per telèfon o si es diu i el telèfon sempre està apagat.

Una de les estafes més comunes és la del propietari que no pot ensenyar l'habitatge per trobar-se fora d'Espanya. En aquests casos, és recomanable "demanar fotos actualitzades i fins i tot un vídeo gravat per l'anunciant en el qual surti ell mateix", apunten des del portal on line.

Estafes des de l'estranger

També resulta de molta ajuda, durant la primera recerca d'habitatges, fixar-se en el llenguatge utilitzat a l'anunci. Una mala ortografia o sintaxi pot denotar una deficient traducció de estafes muntades en altres països, o l'existència d'una banda internacional d'estafadors que operen en les principals destinacions turístiques espanyoles.

Papers en ordre (i reals)

Un altre requisit clau és exigir la documentació de l'habitatge, en la qual s'acrediti la seva existència i la titularitat de la mateixa. Mitjançant Google Sreet View es pot observar la seva ubicació real i veure si l'exterior coincideix amb les fotos de l'anunci, expliquen des de pisos.com. Sobre aquestes imatges, tampoc ve malament fer una recerca ràpida a Google, per comprovar que no hagin estat utilitzades en altres anuncis.

Previnguts amb les bestretes

Amb l'ànim de ser previngut, sempre cal evitar donar grans quantitats de diners per anticipat. "És normal que s'exigeixi un senyal com a reserva, però no tot el muntant del lloguer, i menys abans d'ocupar la propietat", analitzen des d'aquest portal.

Contracte signat

Com en qualsevol transacció d'aquest tipus entre particulars és fonamental segellar les condicions del lloguer a través d'un contracte signat, en el qual figurin dades d'ambdues parts, la renda, les dates d'entrada i sortida o la forma de pagament, entre altres aspectes . Aquest document serà la base sobre la qual posar una denúncia si finalment som víctimes d'una estafa.

Anar a la policia

Finalment, si tot i aquests consells caiem en el parany, és bàsic anar a la Policia el més aviat possible. Això sí, amb la major quantitat d'informació i dades de què disposem per facilitar la recerca de l'estafador i, en els casos que sigui possible, la restitució dels diners defraudats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname