domingo, 29 de mayo de 2016

COM NETEJAR L'AIRE CONDICIONAT: CONSELLS PER AL SEU MANTENIMENT

Amb l'arribada de l'estiu i la calor, posem en marxa un altre any més el nostre aire condicionat. Vols saber com netejar l'aire condicionat? La seva posada a punt i corresponent neteja és fonamental per evitar reparacions costoses i augmentar la seva eficàcia i el més important, que no afecti la nostra salut.


 Els aires condicionats necessiten neteja i manteniment per a un funcionament òptim. No és una tasca complicada però sí de paciència ja que porta el seu temps. Pensa que invertir una mica de temps en netejar l'aire condicionat farà que l'aire sigui més pur, fresc i el sistema de refredament sigui més eficaç. A més de totes aquestes raons, saber com netejar l'aire condicionat, és important ja que evitem qualsevol tipus de brutícia i evitem les males olors al engegar-ho.

Per saber com netejar l'aire condicionat és important tenir en compte que tindrà una gran quantitat de pols acumulada dels mesos que ha estat aturat. És recomanable fer una neteja a fons de l'aire condicionat com a mínim un cop l'any ja que d'aquesta manera allargarem la vida de l'aparell i el més important de tot, evitarem qualsevol tipus de problema de salut.

Els filtres és potser la part més important de l'aparell ja que aquí és on resideix major quantitat de pols, brutícia i bacteris. No saber com netejar l'aire condicionat pot provocar-nos problemes com malestar físic, irritació o sequedat en ulls, nas i gola així com altres símptomes com tos i problemes respiratoris.



Revisió de l'aire condicionat

Abans de saber com netejar l'aire condicionat, és important que sàpigues algunes coses que et seran de molta utilitat per a les revisions de l'aire condicionat.

Si el consum energètic de l'aire condicionat és menys o igual a 70 kW, el manteniment dels filtres de l'aire s'ha de fer una vegada a l'any. De totes maneres el més recomanable és que es realitzi almenys dues vegades l'any abans de l'arribada de l'hivern i una altra abans de l'estiu a més de saber com netejar l'aire condicionat i el seu correcte manteniment.



Tipus d'aire condicionat

Els més comuns són els de split i els de finestra:

- Els aires condicionats de split són els que més es venen al mercat. Per saber com netejar l'aire condicionat de split cal que ho desconnectis del corrent. Aquest tipus d'aires contenen un evaporador que està dins de l'aparell. A l'aixecar la tapa has de treure el filtre amb cura. Primer espolsem la pols acumulada i després es pot rentar amb una mica d'aigua i sabó. Quan estigui tot ben sec, el tornem a col·locar com estava. El compressor que té en la part externa ha d'estar el més lliure de pols possible i per això ho farem amb ajuda d'un raspall. Un cop estigui raspallada la reixa que forma el compressor, procedim a acabar de netejar-lo. De totes formes en el mercat hi ha productes específics que en aplicar apareixerà una escuma i el que cal fer és esperar que desaparegui.

- Per saber com netejar l'aire condicionat de finestra és de la mateixa manera que amb els aparells de split. Assegura't que l'aire condicionat de finestra està desconnectat de qualsevol font d'energia abans de començar a netejar-lo. Hem de retirar la tapa per poder netejar primer el filtre amb aigua i sabó. Després vam treure amb cura la carcassa del motor de l'aire que es troba a l'exterior. Traiem l'excés de pols amb un raspall. Apliquem un producte per netejar tota la finestra i quan estigui totalment sec tornem a posar al seu lloc.

Aquí us deixo l'enllaç d'una coneguda marca d'aquest tipus d'aparells on ens ensenyen una correcta neteja dels mateixos

https://youtu.be/4qRiWUOocdU



Neteja dels filtres de l'aire condicionat

Recorda apagar l'equip d'aire condicionat abans de realitzar aquesta tasca.

- Per saber com netejar l'aire condicionat en primer lloc utilitza una aspiradora i després renteu-los amb aigua freda. És important rentar-los amb aigua freda ja que si ho fem amb aigua calenta es poden deformar.

- Has de tenir cura amb com netejar l'aire condicionat i els productes que utilitzes. Quan els deixis assecant posa'ls a l'ombra.

- Polvoritza aigua amb algun desengreixant o producte netejador no agressiu sobre la bateria dels tubs de coure que hi ha darrere dels filtres. Això neteja els bacteris per les quals passa l'aire. Deixa una estona obert perquè s'assequi i ja podràs utilitzar-lo.

- Hi ha una reixeta per darrere per on es absorbeix l'aire i un ventilador per on l'expulsa. Aquestes zones acumulen pols, fulles, pelusses ... per tant és molt important la seva neteja.



Recomanacions

- De totes maneres si tens un aire condicionat tipus split, heu de tenir en compte que has de saber com netejar l'aire condicionat tant l'interior com l'exterior. Si no es va a utilitzar l'aire condicionat durant un llarg període de temps, és aconsellable cobrir-lo amb un protector específic per a la seva protecció.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname