miércoles, 26 de noviembre de 2014

COM NETEJAR EL FORN

Com netejar el forn

No importa les precaucions que prenguem per no embrutar el forn, el dia preparem un dinar i veiem com el menjar vessa per la safata del forn, ens sentim impotents, ja que no podem netejar immediatament, ja que ens podríem cremar, l'única solució és esperar que el forn es refredi, després avaluar el menjar que s'ha vessat i finalment començar a netejar.



Consells de com netejar el forn:

1. Conegui el tipus de Forn que té.

Abans de netejar el forn, ha d'esbrinar quin tipus de forn té per evitar ratllades i altres danys. Determinar si el forn és un model d'auto-neteja o un forn regular de no auto-neteja. Sempre seguiu les instruccions del fabricant per al manteniment del seu forn.

- Per Forns d'auto-neteja:

Poseu en funcionament el cicle d'auto-neteja del forn, amb la freqüència que sigui necessari. La brutícia del forn es redueix a una pila de pols de color gris cendra, que es pot netejar fàcilment amb un drap humit. Assegureu-vos d'haver una finestra oberta durant el procés, perquè el fum que pugui sortir del forn no s'enganxi a les parets de la cuina. Un cop fet aquest procés, de vegades s'ha de rentar la porta i el marc del forn amb un netejador suau per eliminar els residus. No fregueu la junta de goma que segella la porta del forn. Simplement esbandeixi amb sabó i aigua. No utilitzeu productes abrasius o netejadors de forns a l'interior d'aquest.

- Per Forns de no auto-neteja:

Cada vegada que utilitzi el forn per cuinar i aquest ja s'hagi refredat, netegeu el líquid vessat amb un drap humitejat amb aigua calenta. Si fas això cada vegada, el menjar no s'acumula o enganxa a les superfícies del forn. Hi ha qui prefereix cobrir el fons del forn amb paper d'alumini, però haurà de assegurar-se que no hi ha reixetes de ventilació ja que el paper d'alumini pot bloquejar i espatllar el forn. Per taques molt persistents o acumulació de greix, vostè necessitarà un netejador de forns potent, un fregall i un raspall. Assegureu-vos d'haver una bona ventilació a la casa, quan s'utilitza un netejador de forns.



2. Consells:

En els forns d'auto-neteja, és millor treure els botons de plàstic que hi ha a l'exterior, ja que de vegades es poden fondre o deformar. Quan posem en marxa l'auto-neteja, el forn es posa a una temperatura molt elevada i això és el causant de la deformació dels botons.

El bicarbonat de sodi, és un producte molt utilitzat en els forns de no auto-neteja, s'utilitza com un abrasiu suau que també absorbeix el greix i taques d'oli.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname