domingo, 7 de diciembre de 2014

COM NETEJAR ARBRES DE NADAL ARTIFICIALS

Moltes famílies trien un arbre artificial per al centre de la seva decoració nadalenca. Té sentit econòmicament i és millor per al medi ambient. No obstant això, després de 11 mesos de romandre emmagatzemat, l'arbre pot tenir acumulada una quantitat poc atractiva de pols, brutícia i residus. Per evitar la introducció d'al·lèrgens no saludables a casa teva, dóna inici a les festes de Nadal amb una tradició nova, la neteja anual de l'arbre.



Aspirar

Abans que comencis la neteja, col·loca l'arbre de peu i obre les branques. Després, embolica una llençol vell al voltant de la part inferior de l'arbre per contenir tota la brutícia i els residus que puguin desprendre com a conseqüència del procés de neteja.

Un cop hagis posat els llençols al seu lloc i que estiguis segur que l'arbre està assegurat, col·loca una escala de tisora prop de la base. Canvia el filtre de la teva aspiradora, substituint l'accessori estàndard pel raspall de tapisseria. Sostenint el raspall aproximadament a 1 o 2 polzades (2,54 o 5,08 cm) de distància de l'arbre, aspíralo. Comença a la part superior, seguint la seva forma al voltant de la secció superior i després mou-te cap avall al següent grup de branques.

 Si la teva aspiradora és un model més petit, pots raspallar suaument les branques sense danyar l'arbre. Una vegada que les hagis aspirat, torna la teva atenció cap al tronc i la base. Una vegada que hagis netejat el tronc, apaga l'aspiradora i retira amb cura el llençol de sota de l'arbre. Treu el llençol i agita enèrgicament per eliminar qualsevol residu i després renta com de costum.





Aigua i sabó

Si no et sents còmode amb la idea de passar l'aspiradora al teu arbre, dóna-li un bany al seu lloc. Abans que comencis, verifica i assegura't que l'arbre estigui desconnectat. Després, col·loca  xampú en el fons d'una galleda i omple'l amb aigua tèbia. Humiteja un drap sense borrissol, com ara un bolquer de nadó o una vella samarreta i s'escorre l'excés de líquid. Aplica el drap humit a les branques de l'arbre, rentant suaument qualsevol brutícia o pols. Comença a la part superior de l'arbre i treballa en forma circular, movent progressivament cap avall fins arribar a les branques més baixes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname