viernes, 26 de diciembre de 2014

NETEJA DE CAP D'ANY A LA LLAR

Tips per a la neteja de cap d'any a la llar


Està per començar un nou any i amb ell les promeses de tenir la casa més neta i ordenada. Segueix aquests pràctics consells de neteja de final d'any que faran que la teva casa comenci una nova etapa.



Rep un, desfés-te de dos

Aquesta és una regla que hauràs aplicar amb els regals rebuts per Nadal, perquè la teva casa no s'ompli de coses noves, que sumades a les velles, fan tot un amuntegament. La idea és descomprimir la teva llar, que en aquesta època sembla més noi i més ple de coses.

La proposta és que per cada regal que rebis, et desfacis de dues coses, per exemple, si et regalen un DVD, al moment de guardar en el teu prestatge, retira dos dels títols més vells que ja ningú mira, o que fins potser ni tan sols funcionen. Recorda que donar és la millor opció per a allò que no necessitis.

Com al Japó

La tradició japonesa diu que l'última setmana de l'any s'ha de destinar a la neteja i organització de la llar. Tant és així que a cada casa, oficina o lloc d'estudi es porta a terme una gran neteja.

Això és així perquè es creu que si s'elimina la brutícia de l'any vell, es podrà començar un nou any que convidi a la prosperitat ia la salut.

Els adorns nadalencs

Per descomptat que per cap d'any teva casa està totalment adornada amb articles nadalencs. Tot i que encara no els trauràs, és moment de desfer-se d'aquells que no vas posar i que van quedar en el fons de la caixa perquè ja que no t'agraden o estan una mica trencats.

No hi ha raó per guardar-los i si et desfàs d'ells podràs reduir l'espai que ocupen els teus adorns de Nadal durant tot l'any. També pots pensar en simplificar la decoració de l'any vinent, així que una vegada que desarmis tota l'ornamentació, pensa en els articles que realment t'agraden i necessites per al proper cap d'any.

L'habitació dels nens

L'arribada de Santa fa que noves joguines s'amunteguin i potser mai troben el seu lloc. Una bona proposta és fer una gran organització de la cambra dels nens, sempre que els involucris a ells en el procés.

Aprofitant que durant el gener arriben els Reis Mags, és una bona oportunitat per conversar amb els teus fills sobre el valor real de les coses i de la seva utilitat. És molt probable que tinguin joguines que fa anys que ni els toquen i que si els donen poden fer feliç a un altre nen.

Junts feu una tria de les joguines i decidiu quines podeu regalar. Seria bo col.laborar amb alguna entitat que rebi donacions per repartir el dia de Reis.

La neteja de final d'any a la llar és molt important per iniciar un nou any de la millor manera. Que tinguis un molt bon començament d'any!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname