lunes, 9 de febrero de 2015

COM NETEJAR UNA FAÇANA I CONSERVAR-LA EN BON ESTAT

Amb el temps les façanes es van desgastant i deteriorant per causa del clima, el temps, la eflorescència o la floridura entre d'altres factors com que algú ens hagi fet una pintada a la façana. I per a gairebé totes les causes que deterioren una façana, hi ha una solució. A continuació us deixem uns consells per netejar una façana i conservar-la en bon estat.



Què és la eflorescència?

Notaràs que és eflorescència si la paret mostra com una mena d'escuma seca, com si fos humitat.

Com netejar una façana que té floridura:

Barregem aigua i tres parts de lleixiu i després li afegim a la barreja fosfat trisòdic, regueu tota la superfície de la façana, el deixeu actuar durant 10 minuts i després ho aclariu amb abundant aigua.

Com netejar grafits i pintades d'una façana:

Intentar treure raspant però amb compte de no danyar el maó, també podeu utilitzar un raspall de truges de metall, fer-ho primer en un lloc petit i poc visible per veure si es fa malbé molt el maó.

Finalment, venen productes anti grafits i anti pintades per poder llevar, abans d'utilitzar llegir bé les instruccions.

Com netejar una façana que té òxid: 

La forma de netejar l'òxid també és amb lleixiu, tireu el lleixiu i la deixeu actuar durant 10 minuts i després amb aigua, primer provar en una part petita i poc a la vista per si el lleixiu danyés el maó. Si no funciona amb lleixiu, podeu utilitzar àcid oxàlic barrejat amb aigua,  l'apliqueu per la zona i ho deixeu actuar 5 minuts, després ho netegeu amb abundant aigua.

Aquestes són les taques més comuns en una façana. Un cop haguem aconseguit netejar la façana podem o hem d'aplicar un producte perquè no es torni a tacar i per protegir-la. O almenys perquè duri més temps neta. El producte en qüestió és un vernís especial per maons. El podeu comprar a qualsevol botiga de pintures.

El vernís és un protector impermeable per a superfícies poroses. No altera l'aspecte del totxo un cop sec. Serveix per pedra, maons, cara vista, morters de ciment i fibrociment.

Les propietats d'aquest producte són : que és impermeable, no propaga la flama, no altera l'aspecte del totxo, i actua de fixador reforçant i protegint la façana. Aquest producte s'utilitza amb aigua, cada marca de pintures té el seu propi, així que abans d'utilitzar aquest producte, llegir bé amb quanta quantitat d'aigua ho heu de barrejar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname