lunes, 20 de abril de 2015

ALTRES NETEGES...NETEJA LA ENERGIA DE LA TEVA LLAR AMB FENG SHUI

Neteja la energia de casa teva amb el Feng Shui

En el pas de l'hivern a la primavera s'experimenta un canvi de cicle. Durant aquesta època és comú netejar i guardar tots aquells elements de la temporada hivernal que no es necessitaran fins al pròxim any, com ara mantes, catifes, cortines ...



És positiu aprofitar aquest moment de canvi per fer una renovació energètica de la llar. Aquestes neteges energètiques, la finalitat és eliminar la densitat o càrrega que puguin haver adquirit els espais de la nostra llar, són sempre recomanables tant en períodes de canvi com per tancar cicles i sempre que vulguem impulsar nous projectes.

Per netejar un ambient, pots seguir els següents consells:

Posar a punt la teva casa, revisant el bon estat i funcionament tant de les instal·lacions com dels objectes, reparant tot allò que estigui trencat o espatllat.

El lloc idoni per guardar cada objecte serà el més a prop possible de l'estada a la qual pertany, o en un lloc que tingui una energia similar. Per exemple, és positiu poder guardar les mantes a la pròpia habitació. No ho serà, en canvi, ubicar-les en el rebedor, bany o traster.

S'han d'evitar les habitacions-traster, és a dir, les estades que només són utilitzades com a magatzem. Tot el que guardis en elles es descarregarà, o s'impregnarà d'energia estancada. La recomanació per a aquests espais és trobar-los un ús, evitant així que es converteixin en llocs "encallats". Per tant, aquesta habitació que no utilitzes pot reconvertir-se en un espai de lectura o relaxació, en una zona de planxa, una cambra de costura o una zona de jocs. A més de revitalitzar l'energia, estaràs guanyant espai útil a casa teva.

En cas d'emmagatzemar objectes sota el llit, han d'estar ben nets i ordenats i guardar una relació amb aquesta: llençols, edredons, cobrellits .... No és recomanable guardar sabates, maletes ni aparells elèctrics, ja que a més de poder distorsionar el camp magnètic, no són objectes que guardin relació amb el tipus d'energia propi d'un dormitori (yin).


Una neteja energètica va acompanyada d'una neteja física profunda, de dins a fora: s'ha de començar pel fons de altells i armaris per acabar pel més exterior i superficial. La neteja ha de ser global, no només allò propi de la temporada. El moment de fer neteja pots acompanyar d'una música alegre que pugi el teu estat d'ànim i vibri per totes les estances de la teva llar.

És recomanable que involucris als membres de la teva família en aquesta fase de renovació d'energia, de manera que cada un participi revisant i posant a punt els seus objectes personals. És important que entenguin el significat de la neteja perquè trobin positiu aquest procés d'ordre, sentint que formen part d'un cicle de transformació i sanejament. El procés és sens dubte molt més efectiu quan s'acompanya de consciència i voluntat de canvi.

A part de la neteja física, també s'ha de fer una neteja etèria. Per a això, una vegada que hagis reorganitzat els objectes i estigui tot net i ordenat, pots procedir a un flaire o neteja amb encens. Aquest, en ser eteri, neteja allò que no es veu. Pots triar l'essència que més t'agradi per realitzar aquesta neteja, sent recomanable el sàndal, la mirra o el romaní. Un cop finalitzat el flaire has d'obrir totes les finestres i portes durant una estona per fer fluir totes les entrades d'energia de casa teva i renovar-les. També s'aconsella obrir un minut totes les aixetes per acompanyar aquesta regeneració. A primera hora del dia següent és recomanable realitzar de nou aquesta ventilació, per captar l'aire més net del matí.

Finalment, per tornar a carregar amb energia positiva la teva llar, és recomanable organitzar una festa o celebració amb familiars o amics per omplir d'alegria. Pots organitzar un dinar o sopar i envoltar-te de les teves éssers estimats perquè aportin a la teva llar frescor i vitalitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname