lunes, 13 de abril de 2015

CONSELLS PER A POLIR I ABRILLANTAR EL TERRA

Consells per a polir i abrillantar el terra

Els sòls es deterioren amb el pas del temps si no els cuidem i els prestem atenció. Saber polir i abrillantarlo adequadament donarà com a resultat un sòl resistent i durador.



EL QUE HAS DE SABER ... 

Terra de marbre: per aconseguir l '"efecte mirall" cal aplicar un producte químic i ajudar-se d'una màquina lustradora. 

Terra de granit: per polir utilitzar un netejador abrasiu i una màquina de fulles d'acer inoxidable. 

Terra de fang cuit: netejar amb un producte desgreixador i aplicar un protector invisible. Després donar una capa de cera líquida i utilitzar una polidora elèctrica amb caputxa de llana d'ovella.
Una de les tasques més importants per cuidar els nostres sòls, ja siguin de parquet, tarima o marbre, és abrillantarlos. D'aquesta manera estaran sempre cures i com nous.

Polir o abrillantar el terra de marbre 

Depenent de l'ús que fem del sòl, haurem d'aplicar el polit o abrillantat amb més o menys freqüència. Per exemple el polit del marbre en habitatges se sol fer cada 1 o 2 anys. És un procés que també és conegut com cristal·lització, el marbre recupera una lluentor molt intens, arribant fins i tot a reflectir els objectes de l'habitació on es troba. Aquest efecte s'anomena "efecte mirall". Per fer aquest procés cal aplicar productes químics especials amb la màquina lustradora. 

Per cuidar bé aquest polit, es escombrarà i passarà una mopa diàriament amb aigua i sabó neutre sense cera. A més, setmanalment és millor aplicar un removedor de brillantor en la proporció d'una tassa petita per cada galleda d'aigua, amb un pal de fregar molt escorreguda. Tot seguit, assecar amb una altra fregona seca o mopa. 

Polir o abrillantar altre tipus de sòls 



Si el que tenim al terra de casa és sòl de granit, estem davant d'un dels materials més duradors, parlant d'entre els que són de pedra natural. Però que sigui durador no vol dir que no es pugui ratllar. Per mantenir la brillantor en aquest tipus de sòls i que no pateixi danys, amb uns petits consells aconseguirem el nostre objectiu. 

El primer que podem fer és passar una mopa per treure la brutícia i la pols cada dia. També podem optar per aspirar i posteriorment passar un pal de fregar amb aigua i sabó neutre. Després s'aclarirà. 
Un cop a la setmana es pot tractar el sòl de granit amb un producte netejador i després polir. Amb això aconseguirem que els ratllades desapareguin i augmenti la seva brillantor. Un cop l'any podem polir més en profunditat utilitzant un netejador abrasiu i una màquina de polit que porti fulles d'acer inoxidable. 

Si tens els terres de fang cuit natural pots tenir-los com el primer dia realitzant uns passos senzills per treure'ls tota la brillantor. Neteja el terra amb un producte desgreixador específic per als sòls, ajudant-te d'un raspall. Aclareix bé i posteriorment, amb una brotxa gran, aplica un producte protector invisible que ajudarà a aïllar el sòl de l'aigua, és a dir, el impermeabilizarás. Quan estigui sec, acaba el procés donant amb la brotxa una cera líquida a tot el sòl. Per donar-li el toc final, utilitza una polidora elèctrica amb una caputxa de llana d'ovella per abrillantarlo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname