martes, 12 de mayo de 2015

NETEJAR VIDRES I MIRALLS


Netejar els vidres

Per a molts netejar els vidres és una tasca impossible, sempre queden marques, vetes i empremtes. Cada vegada que es netegen els vidres cal netejar les finestres, persianes i marcs. Primer cal netejar la persiana, després el marc i finalment els vidres, si netegem primers els vidres, en netejar la resta els embrutarem novament.



Netejar les persianes

La neteja freqüent de les persianes impedeix l'acumulació de pols entre les escletxes, brutícia molt difícil de treure. Això s'evitarà passant un plomall totes les setmanes. Quan plou generalment es baixen les persianes per no tacar els vidres. Si les persianes queden esquitxades, netejar amb un drap mullat en aigua amb detergent, aclarir perfectament i assecar. Si la brutícia s'ha incrustat, afegir a l'aigua unes gotes d'amoníac i fregar amb raspall. Realitzar aquest procediment per dins, en els marcs i les finestres. Per netejar les persianes amb gelosies graduables, mullar un guant de roba en aigua amb detergent i passar per cadascuna de les làmines de la persiana. Aclarir els guants cada tant per mantenir-los nets. Canviar l'aigua quan sigui necessari.

Netejar els marcs

Primer es netegen els marcs i després els vidres. Si els marcs són de fusta no cal mullar-los, n'hi haurà prou amb un drap humit ben escorregut. Canviar l'aigua cada vegada que es posi bruta. Els marcs d'alumini queden impecables quan es netegen amb aigua i sabó.



Netejar vidres i miralls

Hi ha moltes tècniques i suggeriments per netejar vidres. Des dels diferents productes comercials amb alcohol fins a les receptes casolanes més inusuals. Dins de les formules casolanes trobem la barreja d'aigua i una mica de vinagre. Desgreixa i dóna brillantor. També posant en parts iguals vinagre blanca amb amoníac i aigua, s'obté una barreja de ràpida evaporació que deixa molta brillantor.
Els cristalls es poden netejar amb draps que no deixin borrissol o els netejavidres amb goma a l'extrem. L'avantatge d'aquest instrument és que no deixa petjades i només cal assecar les vores. Per aconseguir que els miralls del bany brillin i no s'entelin amb facilitat, cal netejar amb un preparat de 2/3 parts d'aigua i una de vinagre blanc. Es frega el mirall amb paper de diari humitejat amb aquesta preparació i s'asseca amb un drap de cotó. Les mampares de vidre queden netes amb un drap mullat en aigua calenta amb una mica de vinagre blanc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname