domingo, 2 de agosto de 2015

TRUCS PER TREURE L'OLOR DE PINTURA I VERNÍS

Hi ha gent a la qual li encanten les olors fortes. Però si no és el teu cas i vols eliminar l'olor d'aquest moble que acabes de envernissar o de les parets acabades de pintar, aquí tens uns quants consells.



1 Més val prevenir que curar.

Podràs evitar que la pintura desprengui aquesta olor si afegeixes al pot de pintura (lògicament, abans d'usar- la sobre les parets) una miqueta d'extracte de vainilla. Calcula dues culleradetes per cada litre de pintura.

2 ¡Fora l'olor a pintura!

Si ja has pintat les parets, el normal és que l'olor de pintura fresca romangui durant dies en l'ambient de l'habitació i que impregni els teixits de sofàs, catifes, cortines i cobrellits. Evidentment, ventilar és fonamental (també per evitar molèsties respiratòries i mals de cap). Però, i si l'habitació no té finestres o fora fa massa fred? Un bon truc és repartir per l'habitació acabada de pintar dos o tres petits recipients amb mig litre d'aigua freda i un parell de cullerades d'amoníac en cada un. A poc a poc matisaran l'olor.

3 El truc de la ceba.

Es poden substituir l'aigua i l'amoníac deixant a l'habitació durant tot un dia un recipient ple d'aigua freda i rodanxes de ceba.

4 El truc del cafè.

Hi ha qui posa cafè mòlt (fins i tot els pòsits del cafè usat) en diversos gotets repartits per l'habitació perquè neutralitzin l'olor de pintura.

5 Carbó per les males olors.

Col·loca diversos trossos de carbó vegetal a l'habitació acabada de pintar, repartits en platets i prop de les parets. El carbó és un excel·lent absorbeix-olors.

6 Elimina amb sal i calor l'olor a vernís.

Si acabes d'envernissar un moble i no suportes el persistent olor, col·loca un parell de recipients plens de sal fina prop d'aquest moble. La sal absorbirà l'olor.

Pensa que el vernís només fa olor mentre està fresc, un cop sec l'olor desapareix, per la qual cosa convé mantenir tèbia l'habitació on estigui el moble. De moment tindràs la impressió que la calor intensifica l'olor i, en efecte, és així. Però així acceleres el procés d'assecat i aconseguiràs que deixi de fer olor molt abans. De tota manera, convé obrir les finestres de tant en tant per renovar l'aire.

I amb aquest post ho deixem fins d'aquí a unes setmanes ja que ens agafem unes petites vacances ... bones vacances també per a vosaltres i ens veiem a la tornada !!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname