viernes, 11 de septiembre de 2015

COM NETEJAR UN MATALÀS

El matalàs mereix les cures adequades per a la correcta neteja, en aquest article us ensenyem com netejar un matalàs.


Quan anem a netejar un matalàs, el primer que hem de fer és ventilar l'habitació. Desfarem el llit, traurem els llençols i l'edredó perquè el matalàs s'airegi deu minuts al dia. Els àcars prosperen  amb la calor, amb el que l'habitació ha de romandre fresqueta. Encara que per les persones que són al·lèrgiques als àcars no n'hi haurà prou amb la ventilació, també ha d'evitar els matalassos i els coixins de llana o ploma i utilitzar fundes antiàcars.

El matalàs acumula brutícia i pols, de manera que caldrà passar periòdicament l'aspiradora. Per a les taques podem utilitzar una barreja d'amoníac diluït i sabó. Ho posem amb una mica d'aigua en un bol i, amb una esponja ben escorreguda, netegem les taques.

Trucs addicionals

Utilitza sempre el protector del matalàs, ja que és més higiènic. Renta'l un cop al mes, el mateix que els protectors dels coixins que també són imprescindibles.

A més de donar-li la volta, també has de girar el matalàs de molles de dalt a baix. Dóna-li la volta cada sis mesos i de dalt a baix sis mesos després.

No cal donar-li la volta als matalassos de làtex i d'escuma viscoelàstica. Has rotar-lo de dalt a baix un cop al mes per allargar la seva vida útil.

Per combatre l'olor de les taques d'orina, renta amb un preparat d'una part de vinagre blanc per quatre d'aigua. Finalment, absorbeix la humitat amb un drap sec i net.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname