domingo, 20 de septiembre de 2015

NETEJAR I MANTENIR LA TEVA RENTADORA

La rentadora es beneficiarà molt si cada pocs mesos li dediques unes cures mínimes, sobretot si la fas servir molt sovint.

Aquests trucs no requereixen molt de temps i, a llarg termini, resultaran rendibles ja que la màquina sempre funcionarà bé. A continuació et donem deu punts a tenir en compte.



Evita la sobrecàrrega

Per molt temptador que sigui ficar al tambor tota la roba possible, has de deixar espai per a l'aigua i perquè les peces es moguin. Respecta les recomanacions del fabricant.

Ventila el tambor

Ocupa't de deixar oberta la porta després d'usar la rentadora perquè el tambor es ventili i s'assequi correctament. D'aquesta manera evitaràs la floridura.

Neteja la junta

Passa regularment un drap net i humitejat per la junta de goma. És allà on s'acumula l'escuma bruta i provoca una olor desagradable, sobretot si rentes amb detergent líquid.

Neteja el caixetí del detergent

Treu cada pocs mesos el caixetí del detergent i renta'l amb aigua tèbia. No t'oblidis de treure qualsevol acumulació que s'hagi adherit a la part inferior de la caixa.

Neteja de l'exterior

Netejar periòdicament l'exterior amb un netejador neutre no abrasiu o amb rentaplats delicat i aigua amb un drap ben escorregut. Seca amb un drap suau.

Neteja el filtre

Segons el model i la seva antiguitat, potser hagis de treure de tant en tant les restes que s'acumulin en el filtre. Consulta el manual per saber si cal, com fer-ho i amb quina freqüència.

Fes una bugada de manteniment

Realitza regularment una colada de manteniment amb el tambor buit en el programa de cotó. És important si rentes en fred, ja que evita l'acumulació de sabó i els dipòsits de calç.

Afegeix carbonat sòdic o vinagre

En fer la bugada de manteniment afegeix a la caixa una tassa de bicarbonat sòdic o de vinagre perquè arrossegui qualsevol calcificació.

Retira les calcificacions de la caixa

Si a la part posterior de la caixa hi ha calcificacions, remulla un raspall de dents usat en vinagre i grata. Si el dipòsit de calç és molt gran, retira el caixetí i deixa-ho en remull amb aigua i vinagre.

Tanca la clau de pas

En el cas que et vagis de vacances o et plantegis estar una temporada sense fer servir la rentadora, tanca la clau de pas d'aigua, ja que així evitaràs filtracions en la teva absència.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname