sábado, 26 de septiembre de 2015

ORGANITZA EL TEU ARMARI PER AL CANVI D'ESTACIÓ

Tant després de l'estiu com després de l'hivern hem de fer un canvi de la roba que tenim en els nostres armaris. Ja que per comoditat i lloc no podem tenir la de tot l'any a mà. . Et donarem alguns consells perquè, quan la vagis a utilitzar una altra vegada, la trobis en perfecte estat.



Guardar roba

Lo primer és assegurar-nos que tota la roba que guardem l'anem a utilitzar la propera temporada. Si hi ha peces que vols rebutjar, pots donar-la a alguna organització benèfica o dipositar-les als contenidors que hi ha específicament per a això. D'aquesta manera, estem ajudant a qui ho pugui necessitar i nosaltres estalviem espai.

El segon pas és rentar tot el que anem a guardar. Renta sense suavitzant ni lleixiu i amb poc detergent, d'aquesta manera evitem les olors desagradables que els detergents orgànics o biodegradables deixen a la roba quan està guardada molt de temps. És important rentar tota la roba abans de guardar-la per evitar que les possibles taques que hagin quedat i no detectem, es facin resistents i ja no les puguem treure en rentats posteriors. Les peces blanques, sobretot, groguegen amb el temps si les guardem sense rentar.

No planxis res, ja que el planxat esgrogueeix les peces guardades durant molt de temps i que no s'airegen.

El següent pas és l'embalatge. Les bosses de tela són les més recomanables, ja que permeten que els teixits respirin. En el cas que et decideixis per aquest tipus, com són opaques, és interessant classificar per tipus les peces i etiquetar les bosses, de manera que d'aquí a uns mesos identifiquis fàcilment què hi ha a cadascuna. Si optes per les bosses o caixes de plàstic transparent, això no et caldrà. Aquest tipus d'embalatges són adequats quan has de guardar la roba en un lloc molt humit.

Una altra opció és guardar la roba en caixes de cartró, però aquesta opció és adequada sempre que no les guardem en zones humides. En el cas que hi hagi peces que hagis de guardar penjades, com els vestits, sempre tria una funda de tela i penja d'una perxa que mantingui la forma com les de fusta.

També hi ha sistemes d'embalatge al buit amb què s'obtenen bons resultats gràcies a les borses d'emmagatzematge i l'aspirador. Poses la roba plegada en bosses especials i després retireu l'aire amb l'aspirador. D'aquesta manera estalvies molt espai.

Pots posar entre la roba, bossetes de tela farcides de plantes aromàtiques com l'espígol. Això pots fer-ho tu de forma casolana o comprar les bosses ja preparades. Al mercat hi ha munts de solucions a triar en forma d'ambientadors per a la roba com fustes perfumades, saquets de tela aromatitzats, blocs de cedre, etc.

En el cas de les sabates, neteja i posa crema si són de pell, omple amb paper que no destenyeixi o plàstics i guarda'ls en caixes, el més apropiat són les de fusta, però com que no són molt usuals, podem guardar-los en les seves caixes de compra o bé en caixes específiques que podem trobar a les gran superfícies (Ikea, Leroy, ...) d'aquesta manera evitarem que es deformin. És interessant ficar dins la caixa una bosseta anti humitat si els vas a guardar en algun lloc humit, també pots empolvorar l'interior de les sabates amb pols desodorants, d'aquesta manera al treure'ls a la propera temporada, evitaràs alguna sorpresa.

Guarda tot, preferiblement, en llocs que no tinguin pols, calor ni humitat i, si cal, inclou algun anti-arnes, ara n'hi ha perfumats i en molts formats.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname