domingo, 24 de enero de 2016

COM NETEJAR LES TEVES SABATES



Si vols tenir a casa teva l'equip bàsic per tenir les sabates impecables no ha de faltar betum negre, betum marró i incolor, un raspall per a cada color, un altre raspall o una camussa per treure lluentor a les sabates i un esprai protector.


Un cop tinguem tots els estris necessaris, seguirem el senzill procediment que us expliquem a continuació per aconseguir que els nostres sabates llueixin brillants i, alhora, estiguin ben hidratades.

Primer treurem totes les taques amb un drap sec. L'aigua, a més de danyar el material, fa malbé els colors. Després de treure les taques més grans donarem una crema de qualitat que nodreixi bé la pell; en el cas que les nostres sabates siguin de diversos colors ens decantarem per una crema incolora.

Quan la crema s'assequi serà el moment del raspallat. En aquest pas farem servir el raspall adequat o, si no, una baieta. Si lo nostre no és el raspallat hi ha al mercat una àmplia gamma de productes abrillantadors. Acabarem la nostra tasca aplicant un esprai protector que evitarà que l'aigua penetri.

Si volem allargar al màxim la vida dels nostres sabates haurem de realitzar aquesta tasca totes les nits per tal d'evitar que les taques penetrin en excés. En tot cas, si arriba la nit en què, per distracció, us heu quedat sense betum podeu fregar les sabates amb una ceba o amb la pela d'una taronja, deixa assecar i treu-brillantor. Tindràs unes sabates lluents siguin del color que siguin.

Altres materials

Les sabates de xarol lluiran en tota la seva esplendor si els apliquem una fina capa de vaselina. Si del que es tracta és de netejar unes sabates d'ant, recomanem eliminar taques de fang i la brutícia més superficial amb una goma d'esborrar. A més, amb aquest sistema aixecarem el pèl de la sabata que estigui antiestéticamente aixafat.

Per a les taques de les sabatilles de lona una solució molt eficaç és fregar-les amb un raspall de dents impregnat amb escuma per a catifes. Però cal tenir en compte altres aspectes si volem mantenir les sabates en bon estat. Per exemple, si ens ha caigut un xàfec i se'ns han amarat les botes o les sabates, accelerarem el procés d'assecatge dels mateixos si els omplim amb paper de diari.

Eliminar l'olor

Durant l'estiu podrem optar per un desodorant que eliminarà les males olors del nostre calçat esportiu.

Si empolvorem bicarbonat a l'interior de les esportives que desprenguin pudor, i deixem que actuï durant la nit, al matí següent la mala olor haurà desaparegut.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname