viernes, 29 de enero de 2016

COM NETEJAR PER EVITAR EPISODIS D'ASMA O AL.LÈRGIA

Tips de neteja per evitar episodis d'asma o al·lèrgia

Quan tu o algú de casa pateix d'asma o al·lèrgies saps que la manera de netejar és fonamental. Si no vols tenir nous episodis cal que posis en pràctica certes tècniques perquè la neteja sigui segura i no un risc per a la salut.




Controla l'al·lèrgia i l'asma mitjançant la neteja

Si algú pateix d'alguna d'aquestes condicions a casa estàs al corrent que hi ha diversos disparadors que poden provocar un episodi. Cada persona pot ser vulnerable a un o més al·lèrgens, que són les coses que desencadenen un atac. Els més comuns i que sens dubte poden trobar-se a casa són: la caspa de les mascotes, les paneroles, els àcars de la pols, la floridura i el pol·len.

La neteja és, sens dubte, el pas més important per reduir els episodis a casa, i la forma en què ho fas és determinant. Si no neteixes o si ho fas malament, produiràs o empeorarás els símptomes de l'asma i les al·lèrgies, per la qual cosa prestar atenció a alguns consells es torna fonamental.

Consells de neteja per allunyar episodis asmàtics o al·lèrgics

La participació i el suport de tota la família pot marcar la diferència. Treballar en equip darrere d'un fi comú (evitar episodis) és el millor per a la persona vulnerable. Tots han de conèixer el que s'ha de fer i el que no. En la divisió de tasques, a la persona asmàtica o al·lèrgica li ha de tocar rentar els plats, assecar-los, ordenar o qualsevol activitat no polvorienta.

Quan arriba l'hora de netejar, la persona asmàtica o al·lèrgica ha d'estar fora de l'habitació, perquè encara que no els veiem, els al·lèrgens es dispersen mentre neteixem.Al moment d'utilitzar productes de neteja, primer llegeix les instruccions, on s'explica la quantitat correcta i la forma d'usar-lo perquè no sigui un risc més.

Els 5 productes de neteja més perillosos


Si vas a utilitzar un producte en esprai, millor ruixa primer en un drap en comptes de fer-ho sobre les superficies. Millor utilitza productes sense perfums ni olor. Prova diferents fins a trobar el que millor s'adapti a la persona asmàtica o alérgica.

Cada vegada que neteixes has d'obrir les finestres i portes de l'habitació. Quan acabes, deixa-les obertes un temps més.

Millor, en comptes d'escombrar fa servir l'aspiradora i en comptes de passar el plomall o sacsejar, utilitza draps mullats per repassar superfícies. L'objectiu és no dispersar per l'aire els al·lèrgens.

Quan es tracta de salut, els consells de neteja no són opcionals. ¡Poseu-los en pràctica!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname