viernes, 8 de abril de 2016

COM ES FA SERVIR LA MOPA PER NETEJAR EL TERRA?

Segur que en més d'una ocasió has vist netejar els sòls d'un edifici públic o d'una empresa amb una mopa. És una eina molt utilitzada per al sòl pels professionals de la neteja, l'ús no està tan estès a la llar, encara que pot resultar-nos molt pràctica.

No obstant això, en usar-la comprovarem que estalvia molt de temps en la neteja de sòls i és molt eficaç perquè té gran capacitat d'absorció.



Per a què es fa servir la mopa?

El primer que hem de saber és que aquest tipus d'eina es fa servir per a la neteja de sòls llisos en àmplies superfícies. Normalment s'utilitza per eliminar la pols i la brutícia que s'adhereix a terra pel trànsit de persones i animals.

Quan el sòl conté brutícia amb restes de major grandària (amb sorra, trossos de fang o petites pedres) no convé passar la mopa, ja que no serà capaç d'arrossegar aquestes partícules i només aconseguirem ratllar la superfície. En aquests casos, el recomanable és utiltzar l'escombra o, per a una major rapidesa, l'aspiradora.

Trobaràs diferents tipus de mopa depenent del tipus de material del recanvi: cotó, polièster, microfibra, viscosa, etc. Els de microfibra, per exemple, són apropiats per als sòls de fusta, mentre que els de cotó es fan servir per netejar el gres. Poden ser de ris més o menys gran, el que ens servirà per netejar sòls amb més o menys rugositat. També trobaràs mopes d'un sol ús, molt apropiades per netejar pèls del sòl perquè els atrapa per l'acció de l'electricitat estàtica.

Com es fa servir la mopa per netejar el terra?

Com a norma general, la mopa se sol humitejar per eliminar la pols acumulada en les superfícies. Les mopes professionals inclouen normalment una galleda i un escorredor perquè siguin utilitzades com si es tractés d'un pal de fregar. Les que venen per a ús domèstic però s'han d'humitejar, bé amb un producte directament sobre la mopa o aplicant-lo sobre el sòl. En el cas d'utilitzar mopes un sol ús o «atrapa pols» no caldrà humitejar la superfície.

Un cop a terra, la mopa es pot anar passant a «vuits» o en ziga-zaga paral·lel, sempre procurant no aixecar-la del terra per evitar deixar restes. Per a això, es recomana aclarir les superfícies que van a ser netejades, retirant mobles, catifes, cortines i altres elements que puguin entorpir la neteja amb mopa. Comprovaràs amb el seu ús que la mopa va arrossegant borrissols, pèl i pols al seu pas atrapant tota la brutícia entre les seves fibres.

Quan hagis acabat de passar la mopa o quan consideris que ha acumulat massa brutícia, pots sacsejar en un racó perquè es desprenguin els residus i recollir-los amb l'aspiradora immediatament per evitar que es tornin a escampar. A més, pots repassar la mopa amb el tub de l'aspiradora per retirar les restes més incrustades. A continuació, pots seguir netejant altres superfícies i repetir el procés quan sigui necessari.

A més, sempre pots fer dues passades, una per atrapar la brutícia i una segona per aplicar el producte del sòl i treure lluentor. Per a això, hauràs de netejar la mopa o utilitzar un recanvi net per a la segona passada.

Altres recomanacions;

- La mopa et pot servir a més per a assolir racons alts al sostre on s'hagin acumulat teranyines i restes de pols. Això sí, procura que la mopa estigui totalment neta quan la facis servir en aquests casos per no embrutar les parets.

- Cal rentar la mopa després de cada ús, després de cada neteja general, preferiblement sense suavitzant perquè no perdi les seves propietats adherents.

- També resulta útil tenir diversos recanvis, sobretot si anem a netejar grans superfícies amb gran quantitat de brutícia acumulada.

- Renta la mopa a la rentadora a la màxima temperatura possible (veure fabricant) per eliminar gèrmens i bacteris que quedin atrapats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname