martes, 17 de mayo de 2016

COM PLANXAR DIFERENTS PECES DE ROBA

COM PLANXAR DIFERENTS PECES DE ROBA

En aquest consell us oferim unes recomanacions que us facilitaran la tasca del planxat de diferents peces de roba.


En primer lloc, cal tenir molt en compte el teixit de la peça que anem a planxar: igual que a rentar la roba cal respectar unes normes per a cada tipus de peça, al planxar també cal tenir en compte que cada teixit necessita una temperatura de planxa diferent i si no la respectem, podríem cremar la peça.

Per això, la majoria de les planxes del mercat indiquen les temperatures apropiades per a cada teixit en la pròpia ruleta de la temperatura. Davant de qualsevol dubte convé consultar el manual d'instruccions.

Un cop triada la temperatura adequada a cada teixit, la tècnica de planxa varia en funció del tipus de peça:

Les camises

Hem de començar a planxar pels punys, continuar per les mànigues i el coll, després planxarem l'esquena i acabarem amb la part davantera de la camisa. És important estirar bé la peça abans de començar a planxar.

Els pantalons i les faldilles

Començarem planxant pel revés i després pel dret. Quan planxem pel dret col·locarem sobre de la peça un drap humit per evitar que planxa i peça entrin en contacte. Així no apareixeran antiestètiques lluentors a la roba. Recomanem començar a planxar els pantalons per la part de la cintura i, si tenen ratlla, cal enfrontar les costures dels camals i estirar-les bé per evitar arrugues.

Els jerseis i els pols

Han de col·locar-se en la seva forma original, sense doblegar, i planxar-los suaument per evitar que es deformin.

En definitiva, no hem d'oblidar que planxar és un procés delicat que pot danyar les peces, per la qual mai estarà de més prendre precaucions com tapar els botons grans amb una cullera per evitar que es cremin, o planxar els brodats pel revés i utilitzant només la punta de la planxa. I per acabar aquest consell, un truc molt ecològic: si posem paper d'alumini en la funda de la taula de planxar reflectirà la calor, amb el consegüent estalvi d'energia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname