domingo, 24 de julio de 2016

COM FER ESPELMES DE CITRONELLA ANTIMOSQUIT CASOLANES


Avui anem a explicar una cosa que els agradarà. La fabricació d'espelmes que espanten els mosquits en forma casolana. Són espelmes a força de citronella, que és una essència natural, i se les poden fer en diferents recipients que ens poden ser útils a l'hora de tenir un sopar romàntic i alhora lliure de mosquits.


Quins materials necessitem per fer aquestes magnífiques espelmes de citronella? Necessitem el següent:

  • 250 grams de veles o de parafina.
  • Cera de dibuixar infantil (crayones).
  • La citronella.
  • Un dosificador o degotador.
  • Unes tisores.
  • Una forquilla per remenar.
  • Uns recipients, que poden ser unes petxines de mar o pots de vidre.

El primer pas és posar aigua a bullir a bany maria. Vam col·locar les espelmes (que poden ser noves o usades) per fondre-les. Després afegim el crayón de cera infantil, que li donarà el to colorit a la nostra vela anti mosquit. Deixem tot una estona fins que es desfaci per la calor.

Quan les metxes o blens de les espelmes es deixin anar del tot les retirem doncs les farem servir després.

Un cop fos tot apaguem el foc traiem l'olla i aboquem el contingut en el recipient triat, per exemple els flascons de vidre. Esperem una estoneta fins que es refredi una mica i li anem afegint la citronella.

Vam col·locar al preparat unes 20 gotes de citronella amb el degotador.

Després esperem uns instants fins que la part de dalt solidifiqui per poder afegir la metxa (ble) que havíem retirat abans per reutilitzar-la.

Queda ara esperar que la vela es refredi. Si cal tallem la metxa perquè quedi a una alçada correcta si és que sobresurt molt.

No deixis de provar aquestes espelmes de citronella i veuràs com canvien les nits estiuenques a l'aire lliure, sense mosquits i amb aquest suau aroma de citronella.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname