lunes, 18 de julio de 2016

COM NETEJAR LES FULLES I PLANTES D'INTERIORS

A diferència de les plantes d'exteriors (que es netegen amb el vent i la pluja), les d'interior requereixen de l'ajuda de nosaltres per romandre lliures de pols i àcars. Amb els següents consells i advertiments tindrà les plantes decoratives de la seva llar perfectament netes i amb brillantor. També serveix per netejar les plantes artificials o de plàstic.



Les plantes d'interior, són un excel·lent element de purificació d'aire i decoració a la llar; per una banda fan més acollidora una estada o habitatge i d'altra banda s'ha descobert que certes plantes poden eliminar gairebé el 90% dels compostos volàtils més nocius en l'aire, actuant com a excel·lent filtre de formaldehid i xilè.

Per convertir el diòxid de carboni en aire pur, les plantes requereixen de la llum solar; quan estan brutes aquest procés és més difícil i una mica anti-estètic.

COM NETEJAR LES FULLES I PLANTES D'INTERIORS?


El primer que ha de fer quan es tracta de netejar les plantes és eliminar les fulles, tiges o flors mortes per permetre a la planta d'enfocar els seus esforços en les seccions vives i en creixement.

A serveisdeneteja.cat no recomanem els productes que s'ofereixen per abrillantar les fulles, a més de cobrir el porus del full amb productes no naturals, acaben per formar una capa que atrau la pols i la brutícia.

Per a les plantes que prefereixen un ambient més sec com ara els cactus, netegi amb un pinzell una mica humitejat i amb petits moviments.

Quan les plantes estan en floració, no s'han de netejar, són molt delicades i a les flors directament no convé mullar ni aplicar cap producte.

Els bonsais (com era d'esperar) exigeixen una neteja acurada; si no és un expert, només tregui la pols amb un pinzell de pèl fi.

PROCEDIMENT

Per al procediment de neteja de la resta de plantes, pot fer-ho a la dutxa, portant una a una els testos a la dutxa; posi aigua en un recipient i vagi afegint de manera lenta perquè li permeti absorbir l'aigua i no vessi.

 Poseu una mica de paper higiènic al desguàs perquè qualsevol residu no obstrueixi la canonada.

Per a les plantes amb fulles més grans es pot ajudar amb un drap suau i humit passant suaument i tenint cura de no esquinçar les fulles.

Les àvies són les que més saben de plantes i recomanen 3 remeis casolans per tenir unes plantes i fulles netes i brillants:

CERVESA

Ideal per netejar les fulles grans de Ficus, Marqueses o Scheffleras, s'impregna una esponja suau i es passa sobre el full, en acabar es neteja amb un drap net.

VINAGRE

Si les fulles tenen taques blanques (producte de la calç de l'aigua de reg), polvoritza amb un atomitzador una barreja d'un litre d'aigua i 3 cullerades de vinagre ... quedaran brillants.

GEL DE DUTXA

Prepara mitjà galleda d'aigua i afegeix una cullerada de gel de dutxa, amb un polvoritzador s'atomitza sobre la planta i en acabar xopa una franela usada i esbandeix suaument les fulles i la planta en general.

A continuació us deixem una llista de les plantes que millor i més poden netejar l'aire de la teva llar;

PLANTES QUE NETEGEN L'AIRE.

Falgueres
Lliri de pau (Spathiphyllum)
Orquídia
Palmes
Phothos
Filodendres
Anturis
Schefflera

Gràcies per la lectura i si t'agradat  no t'oblidis de "regalar-nos" 1 M'AGRADA del Facebook.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname