lunes, 11 de julio de 2016

COM NETEJAR LA TAPISSERIA DEL TEU COTXE

Al cotxe realitzem un sense fi d'activitats que poden provocar una gran varietat de taques a la tapisseria del nostre vehicle. La millor solució per a qualsevol tipus de taca és actuar amb rapidesa i concisió, però no totes són fàcils de treure i molt menys has de seguir els mateixos procediments per erradicar-les.


El primer pas que has de donar està més que clar: retirar la taca del tipus ràpidament amb una mica de sabó i una tovallola, una esponja o paper. Ara bé, passat el primer assalt Què has de fer? Et deixem aquí quins són els següents passos a donar depenent del tipus de taca:

Fang: Utilitza primer un raspall sec per retirar el més gros. Passat un temps, torna a netejar la zona amb el raspall humitejat en aigua.

Xiclet: És el més temut juntament amb les taques de greix o oli. Per eliminar-ho has d'endurir primer amb un gel i, amb compte, retirar-lo després amb una espàtula.

Cafè o te: Qui no s'ha pres un cafetó al cotxe de camí a la feina? Per acabar amb aquesta taca tan comú utilitza aigua freda i netejador per vidres.

Xocolata: No són difícils d'eliminar utilitzant sabó líquid i un drap humit. Hi ha qui utilitza sabó en sec, frega i espera una estona abans de fregar de nou.

Greix o oli: És sens dubte la taca més temuda. Per desfer-te d'ella, no hi ha un remei casolà efectiu però prova barrejant aigua amb una mica de desengreixant. Recorda que són les més rebels per això hi ha gent que fa servir glicerina diluïda per acabar amb elles.

Vòmit: Consell dirigit especialment a tots aquells que es maregen en els viatges i als pares amb nens petits. Empra sabó i aigua el més aviat possible per retirar la taca i frega. Si veus que danyes la tapisseria en fregar o la desagradable olor no se'n va, acudeix amb el teu cotxe a un lloc especialitzat en la neteja d'interiors, ja que no sempre s'elimina totalment. Recorda que els àcids estomacals poden fer pols la tapisseria pel que actuar ràpid és vital.

Maquillatge: Per aquest tipus de taques l'alcohol va molt bé. Barreja una petita quantitat amb el detergent per a la rentadora per a peces delicades. Aquesta barreja sol ser suficient, sinó hi ha qui fa servir un líquid desmaquillador. Si el fas servir, ves poc a poc ja que pot reaccionar i danyar la tapisseria.

Sang: Sol eliminar-se amb escuma seca barrejada amb aigua salada o amb un detergent suau. Si la taca està seca, afegeix una mica de glicerina.

Tinta: Tots ens hem tacat alguna vegada amb el bolígraf la samarreta o els pantalons, la tapisseria del cotxe no anava a ser una excepció. Per eliminar combina alcohol i aigua a parts iguals en un recipient i després aplica-la sobre la taca.

No solament és important reaccionar ràpid a cadascuna de les taques comentades anteriorment, també és aconsellable tenir cura amb certa freqüència l'estat de la tapisseria amb neteges periòdiques.

Tranquil, aquest tema també anem a abordar en profunditat perquè no et quedi cap tipus de dubte.

Neteja General

1. Brutícia superficial: Per aconseguir un resultat perfecte aspira en primer lloc la tapisseria amb l'ajuda d'un potent aspirador. No t'oblidis de tots i cadascun dels plecs dels seients, així com del suport ja que és on més brutícia s'acumula. Fes-ho de dins el seient cap a fora, per facilitar el "arrossegament" de la brutícia.

2. Aigua i sabó: Després d'aspirar tots els seients, enxampa l'esponja mullada en aigua i sabó i neteja en profunditat el teixit. Això no vol dir que ho facis amb tal força que danyis el teixit. Pel que, suau però eficaç. Igual que amb l'aspirador, passa l'esponja de dins cap a fora.

3. Frega: Si encara queden taques és important que segueixis netejant la tapisseria però ara amb l'ajuda d'escuma seca. Aquest tipus de detergent funciona com els llevataques de la roba. Cal aplicar-la, deixar assecar i retirar-la després amb un drap sec. Funciona de meravella amb algunes taques humides.

4. Per finalitzar: Retira l'escuma amb un drap i, per als residus més petits, usa una aspiradora (si pot ser de líquids ja que el resultat serà perfecte). Finalment, utilitza una baieta atrapapols.

Si vols aconseguir un resultat perfecte, hi ha cremes nutritives especials per a tapisseries de cuir. Convé aplicar-les de tant en tant, sobretot si el cotxe passa llargs períodes al sol. Les taques en aquest tipus de tapisseries requereixen productes especials que solen ser cars però que convé comprar per evitar danyar el cuir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname