sábado, 26 de noviembre de 2016

COM TRIAR LA TEMPERATURA DE LA TEVA LLAR

Si hi ha alguna cosa que causa controvèrsia són les temperatures de la casa.

Massa fred? Massa calor? A continuació et donem unes recomanacions per regular el termòstat.



Si a casa uns són molt fredolics i altres tenen sempre calor serà difícil posar d'acord a la família a l'hora de regular el termòstat ja que cada un té la seva pròpia temperatura ideal.

No obstant això, hi ha temperatures més sostenibles que varien segons les necessitats de cada moment.

Durant el dia

Per no malbaratar energia el termòstat no ha de superar els 21ºC, considerada la temperatura ideal. Tot i que és cert que la temperatura pot variar d'unes habitacions a unes altres. Per exemple, a la cambra de bany pot superar aquesta temperatura fins als 22ºC i les habitacions que no fem servir oscil·lar fins als 18ºC.

A la nit

Dormir amb la calefacció encesa pot ser un suplici per a la majoria de les persones. L'ideal és programar la calefacció de manera que s'encengui poc abans de despertar-nos i s'apagui abans d'anar a dormir.

A la nit la temperatura haurà d'oscil·lar entre els 15 i 17ºC.

Quan no estem a casa

Si no estarem a casa durant el dia n'hi haurà prou amb encendre el radiador a la cambra de bany per dutxar-nos i a la resta de la casa programar una hora abans d'arribar a casa perquè estigui calenteta.

Això sí, mai baixis el termòstat per sota dels 15ºC o et costarà moltíssim escalfar de nou la casa.

Si ens anem de vacances no ens quedarà més remei que apagar la calefacció, encara que per evitar que es refredi molt serà millor tancar bé les finestres i baixar les persianes.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname