domingo, 22 de enero de 2017

CONSELLS PER REDUIR LA FACTURA DE LA LLUM

La factura de la llum s'encareix mes a mes. El mercat majorista toca màxims des de fa anys. I això, enmig de l'arribada d'una onada de fred polar que dispara el consum i els preus. Per evitar un disgust quan calgui pagar, el millor és intentar estalviar en la despesa, ser eficient.

Cal tenir en compte, primer de tot, que és possible que la potència contractada amb la companyia elèctrica no sigui la que ens cal i que alhora no tinguem contractats serveis que no es necessiten. Si es desconfia, el millor és consultar amb l'empresa i renegociar els termes.



En qualsevol cas, sempre són d'agrair consells que permetran reduir el preu de la factura que ens arribi a casa.

Estalviar en calefacció

Gairebé la meitat del consum anual ve de la calefacció. Segons l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), dependent del Govern, a l'hivern hauria de programar-se a uns 20 o 21 graus.

A més, l'ens del Ministeri d'Energia apunta que cal "utilitzar roba d'abric per estar a casa", "baixar les persianes a les nits perquè no s'escapoleixi la calor" i córrer les cortines "per evitar el fred des dels vidres ". Igualment, s'ha d'evitar l'entrada d'aire per les finestres, revisant de forma habitual tant marcs com vidres. De nit ha d'apagar-se.

La major part de la factura ve de la calefacció

La regulació és una altra clau. Els termòstats digitals permeten programacions horàries, que haurien de coincidir amb el moment en què s'està a casa. Sempre que sigui possible, s'ha d'intentar comptar amb un equip amb etiqueta energètica A i fer un manteniment continuat de la instal·lació: que no perdi fluids i que el filtre estigui net.

Per radiadors, es poden utilitzar vàlvules termostàtiques per regular la temperatura. No és poca cosa: pujar un grau la temperatura incrementa la despesa en un 7%.

També s'ha de comptar amb una caldera eficient. Les de condensació o baixa temperatura són més eficients que els termos elèctrics, encara que tenen el desavantatge que necessiten una revisió anual per tenir-la a punt i en condicions.

Estalviar en els electrodomèstics

Omplir la rentadora o el rentaplats en usar-ho són els consells més repetits. A més, fer-ho a temperatures baixes estalvia més.

Altres menys coneguts suposen un important estalvi. Una correcta temperatura a la nevera, per exemple. Per cada grau menys en aquests aparells es gasta un 5% més. No per res, la nevera és l'electrodomèstic que més consumeix, seguit del congelador.




Entre d'altres consells, no s'han de guardar aliments calents i permetre una correcta corrent d'aire al seu interior. La temperatura recomanada per a la nevera és d'entre 3 i 7 graus, controlant que no es generi gebre.

De graus també depèn el forn: cada vegada que s'obre es perd un 20% de l'energia acumulada. Cal evitar anar obrint i tancant la porta durant la preparació de menjars. Es pot optar també pel microones, que pot estalviar fins al 70% d'energia consumida pel forn.

Estalviar en il·luminació

En la il·luminació, es recomana l'ús de bombetes de baix consum i led. Pel que fa a les ja retirades del mercat bombetes halògenes suposa un estalvi del 80%. En aquest sentit, cal saber què bombeta triar en comprar.

Tornant a la llar, no es recomana apagar i encendre fluorescents amb freqüència o deixar la llum encesa en zones de la casa que no es facin servir. Sempre s'han de mantenir els llums nets.

Contra el vampir elèctric

Respecte a la tele, es pot desendollar a la nit per evitar que segueixi consumint en mode stand by, l'anomenat vampir elèctric. Per altra electrònica, com ordinadors, s'aplica el mateix. I també s'aplica a petits electrodomèstics -Cafetera, torradora, batedora, planxa--.

Els electrodomèstics o dispositius electrònics que més gasten quan estan en stand by, segons OCU, són les televisions, els descodificadors de televisió, les consoles de videojocs, les cadenes de música, les impressores o els routers.

I en plena era mòbil, el carregador consumeix si està endollat ​​a la corrent encara que no tingui un terminal connectat. En el cas que el mòbil completés la seva càrrega i seguís connectat a la xarxa elèctrica, com sol passar quan el deixem connectat al corrent a la nit, el carregador multiplica per deu el seu consum tot i que en la factura de final anual no arribaria a aconseguir 1 euro.

FONT ; www.lavanguardia.com .


1 comentario:

  1. 1xbet korean - legalbet.co.kr
    1xbet 토토 사이트 홍보 korean is a South Korean gaming software provider offering a 1xbet скачать range of games 바카라 전략 ranging from blackjack to หาเงินออนไลน์ roulette, blackjack and luckyclub.live more.

    ResponderEliminar

Comments system

Disqus Shortname