miércoles, 18 de enero de 2017

COM NETEJAR I USAR UNA TAULA D'ALIMENTS

Saber com netejar i usar una taula de tallar d'aliments correctament és molt important per a la nostra salut, ja que així evitem contaminacions creuades.


Un bon ús i neteja de la taula de tallar aliments és necessària per evitar possibles intoxicacions alimentàries produïdes per una contaminació creuada.

Per això, a més d'utilitzar una taula per a cada grup d'aliments, és important seguir unes pautes de neteja i evitar així que proliferin els bacteris.

Per netejar les taules de tallar hem d'utilitzar aigua calenta i sabó després de cada ús, aclarir bé totes les restes de productes i assecar amb paper de cuina.

És important assecar seguit les taules perquè la humitat no afavoreixi el creixement d'aquests microorganismes, així com guardar-les en un lloc sec allunyat d'aliments frescos.

A més, recordar que les taules de tallar aliments no duren eternament i que hem de canviar-les quan es presentin imperfeccions: talls profunds, desgast de les cantonades ...

¿Fusta o plàstic?

Tant la fusta, prou rígida per tallar amb seguretat dels aliments i tou per al tall dels ganivets, com el plàstic són bons materials per a les taules de tallar.

Les preferències entre un i altre depenen del gust de cadascú, encara que totes han de complir uns requisits bàsics:


  • Estar lliures d'imperfeccions com esquerdes o estelles
  • Ser fàcils de netejar
  • No tenir amagatalls.

A més, com hem comentat anteriorment, és recomanable tenir una taula per a cada grup d'aliments que podem diferenciar fàcilment bé afegint una nota de color en algun lloc de la taula o comprant taules de plàstic de diferents colors. Per exemple, es pot utilitzar el verd per a les fruites i verdures, blau per al peix, vermell per a la carn i groc per pa i formatges.

Amb aquests consells per netejar i fer servir la taula per tallar aliments minimitzarem el risc d'intoxicació alimentària. 'Abans de res seguretat a la cuina!

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname