lunes, 27 de marzo de 2017

COM ELIMINAR MALS OLORS DE LES CATIFES

Si hi ha un element que aporta calidesa i un toc ornamental únic a les diferents estances d'un habitatge, aquestes són, sens dubte, les catifes.

Encara que estan sortint al mercat nous materials molt més fàcils de mantenir, la veritat és que, les catifes de teixits naturals segueixen sent les més demandades.



Respecte a la seva cura, a més del manteniment quotidià amb una aspiradora per evitar que s'acumuli la pols, hi ha un altre aspecte essencial en què fixar-se i és l'eliminació de males olors.

Nens i mascotes, principals perills per a les catifes

Els nens i les mascotes són els principals responsables d'accidents que deixin olors desagradables en la nostra catifa. Però, no els únics. L'important és tenir a mà solucions que veritablement funcionin.

És evident que com més fort i profund sigui l'olor, més constarà que desaparegui del tot.

VENTILAR

La primera mesura que cal preses és la de la ventilació. Cal obrir les finestres i deixar que corri l'aire fresc durant el major temps possible. De vegades, només cal un matí o tarda airejant l'estada per eliminar l'olor definitivament.

ASPIRAR

Si no ho aconseguim, és hora d'aplicar el segon pas. Aquí recorrerem a aquest aliat essencial en les tasques de neteja, l'aspirador. Sobretot, quan hi ha mascotes a casa, aquesta és la forma d'eliminar els pèls i l'olor que pot acompanyar-los.

BICARBONAT

Però, si la mala olor no se'n va, aplicarem bicarbonat de sodi. Després d'escampar, ha de reposar el major temps possible, fins i tot un parell de dies en ocasions.

AIGUA OXIGENADA

En cas que amb el bicarbonat no hagi estat suficient, passarem a fer servir vinagre. Rebaixat amb aigua, convenen que no xopi totalment la catifa.

Es retira en uns 20 minuts amb un drap humit. Es pot substituir per aigua oxigenada, però està és més perillosa perquè pot descolorir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname