sábado, 3 de junio de 2017

COM NETEJAR LA PLANXA PER A ROBA

Igual que altres electrodomèstics, la planxa per a roba, sobretot la planxa de vapor, també necessita ser netejada de goma enganxosa formada per mals usos. Existeixen no obstant això, formes ràpides i naturals per netejar la planxa, a continuació pots conèixer-les.


Causes de deteriorament en la planxa per a roba

Quan es fa cas omís de les instruccions del fabricant de la planxa per a la roba, poden començar a ocórrer desastres amb la teva planxa baixant el seu rendiment. Per exemple, una acció que pot causar deteriorament, és fer servir aigua destil·lada en lloc d'aigua normal de l'aixeta, que com a resultat porta una acumulació de dipòsits minerals o calç en la superfície, així com a l'interior de la planxa de vapor.

A més, la planxa també pot recollir brutícia i porcions de tela cremada que poden al seu torn, adherir-se a la roba quan planxes i fins i tot deixar taques.

A més, l'òxid i partícules de pols enganxat a la placa poden causar arrugues en els teixits durant l'ús de la planxa. La brutícia acumulada i els residus també acabaran disminuint el rendiment de la planxa en un període de temps.

Manera fàcil de netejar la planxa per a roba

Aquests són els mètodes naturals més efectius per aconseguir netejar la planxa de vapor i que no la danyaran per dins. Això aconseguirà que funcioni millor i duri més temps.

Utilitza la sal per netejar-la

Per netejar la brutícia de la placa de la planxa, posa una mica de sal de taula en una tovallola de paper o de cotó, o en un paper cafè (en algunes parts en diuen revolució), o pot ser també periòdic i executa la planxa sobre ella mentre està en la posició més alta amb el vapor desactivat. La brutícia s'adhereix a la sal deixant d'aquesta manera la teva planxa neta i lluent. Això pren uns minuts, però no més de 10.



En cas que hi hagi plàstic fos enganxat a la placa de la planxa, escampar una mica de sal en un tros de paper d'alumini i plánchala. Això ajudarà a afluixar el plàstic de la part inferior.

Sempre hauràs de descartar la sal quan facis aquest procediment pel fet que ja no serà utilitzable per a usos comestibles.

Altres maneres de netejar la planxa

Netejar amb alcohol: Per eliminar substàncies olioses, treu primerament l'oli amb un paper, després pren una petita quantitat d'alcohol en un drap net i neteja la placa amb ell, després neteja amb un drap humit.

Netejadors comercials: Val a dir que també pots utilitzar netejadors per planxa disponibles comercialment. Els esmentats anteriorment, però, són de baix cost, naturals, fàcilment accessibles i segurs d'utilitzar.

Aquests mètodes no eliminen les taques, però la superfície ara estarà brillant i llisa.



Consells addicionals

Abans de netejar la planxa, assegura't que està freda i desconnectada.

En cas d'haver cremat la tela durant el planxat, després col·loca immediatament una esponja humida sobre la zona afectada. A causa del canvi brusc de temperatura, haurà d'ajudar a pelar el teixit cremat romanent a la placa.

No netegis la placa de la planxa amb un fregall de metall o llana d'acer, ja que es farà malbé el ferro, causant rascades. Evita l'ús de netejadors abrasius, també, ja que és probable que desgastin la capa a la placa.

Després de planxar, elimina l'excés d'aigua de la càmera d'aigua d'una planxa de vapor, mentre que encara està calenta per mantenir-seca i evitar l'acumulació de dipòsits minerals. Per tant, buida el dipòsit després de cada ús.

Llegeix el manual de l'usuari de la teva planxa per aprendre a netejar i mantenir la planxa per assegurar la seva eficiència i longevitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname