domingo, 16 de noviembre de 2014

ANEM A CONÈIXER ELS DIFERENTS TIPUS D'ASPIRADORA, ELS SEUS AVENTATGES I DESAVENTATGES

Al mercat trobem diversos tipus d'aspiradora, però saps quines són les diferències i avantatges d'unes i altres? T'ho expliquem a continuació.


El desenvolupament de nous models, les millores tecnològiques i el descens dels preus fan possible que cada vegada puguem tenir accés a més tipus d'aspiradores. Lluny han quedat aquells models grans i pesats, amb un cert símil a un robot de La guerra de les galàxies, per donar pas a models més ergonòmics, potents i lleugers. Així, per triar el nostre pròxim aspirador, primer anem a conèixer els diferents tipus d'aspiradora, els seus avantatges i desavantatges.

Aspirador amb o sense bossa



Aquests aspiradors són els tradicionals i més habituals a les cases. Estan formats per un cos rígid, rodes i poden contenir bossa de paper d'un sol ús, reutilitzable o un dipòsit per recollir la porqueria. Tenen diferents raspalls per a totes les superfícies i un llarg tub per accedir a tots els racons. A més, els models més nous també poden incloure un dipòsit d'aigua.

Els seus avantatges? Funcionen en totes les superfícies, arriben a tot arreu, la potència d'aspiració és bona i tenen una gran capacitat. ¿Desavantatges? Solen ser els més pesats i en buidar el dipòsit poden tornar pols a l'ambient.


Aspirador escombra




Lleugers, manejables, ... els tens recarregables o per connectar a la corrent. La seva forma és vertical, amb un dipòsit i filtre fixa. El millor d'aquests aspiradors és que són molt manejables i còmodes, a punt per passar-los en qualsevol moment sense esforç. El dolent? L'autonomia encara és escassa, no aspira totes les superfícies i la capacitat del dipòsit és bastant petit. Són molt sorollosos.


Aspirador robot


Son els últims a arribar, els preus són alts, el dipòsit petit i no són molt útils en espais petits o amb molts obstacles. Però, ¿tenen algun avantatge? Per descomptat. Consumeixen poc, alguns són capaços d'anar sols a recarregar i, sobretot, són molt silenciosos. A més, és una tecnologia que està en continu desenvolupament, així que aviat podrem veure avantatges.






Vaporeta o aspirador de vapor



Son polivalents, no són precisament les més barates, però són molt efectives. No s'utilitzen tant per aspirar com per netejar catifes, rajoles, cortines, finestres ... Compten amb molts accessoris, però segur que utilitzar-la et fa més mandra que un aspirador convencional. No obstant això, és ideal per a neteges profundes.




Aspirador de mà




Los aspiradors de mà són més un complement que un substitutiu de l'aspirador tradicional. És perfecte per netejar el cotxe, caravanes, ... En general espais petits o de difícil accés. Com els aspiradors escombra, poden funcionar amb cable o amb bateria recarregable. No té borsa, sinó un petit dipòsit que hauràs buidar després de cada ús.





Aspirador central



Ho trobaràs a les cases més modernes o en algunes oficines, i és que el sistema d'aspiració central és el més. Per netejar has de connectar una mànega a les diferents preses que hi ha distribuïdes per tota la casa i donar-li a l'interruptor. El motor sol estar aïllat, amb el dipòsit. És net, silenciós, molt pràctic ... Tot avantatges? No creguis, és una inversió inicial cara, encara que sol merèixer la pena.

Font: Hogarutil.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname