jueves, 20 de noviembre de 2014

COM NETEJAR AMB LLEIXIU

El lleixiu, també coneguda com clor o lleixiu, és un producte molt eficaç a l'hora de realitzar les tasques de neteja de la nostra llar. I és que resulta apropiada per desinfectar superfícies i eliminar la brutícia fàcilment, tot i que és important prendre les precaucions apropiades a l'hora d'usar aquest producte per evitar intoxicacions. Si vols conèixer més sobre com netejar amb lleixiu, no et perdis aquest article de unComo.




Desinfectar amb lleixiu

Un dels principals usos del lleixiu és el de desinfectar superfícies i estades de la llar, per a mantenir-les lliures de gèrmens. D'aquesta manera, resulta molt apropiat netejar amb lleixiu la cambra de bany i, especialment, usar-la per a la neteja del vàter.


Així mateix, el lleixiu serà molt eficaç per garantir la higiene a la cuina, de manera que podrem desinfectar el taulell, les taules de tallar i altres estris amb aquest netejador per evitar que possibles bacteris es transmeten als aliments. Caldrà que després esbaldim bé.



Lleixiu per blanquejar roba

D'altra banda, també és molt comú utilitzar lleixiu per blanquejar les peces de roba d'aquest color, encara que cal destacar que alguns teixits no podran rentar-se amb aquest producte perquè es deterioren.

Netejar aliments amb lleixiu

Encara que a priori pugui sonar arriscat, la veritat és que afegir unes gotes de lleixiu a l'aigua de rentat serà una forma molt eficaç de desinfectar les fruites i les verdures abans de consumir-les.

D'aquesta manera, hauràs de submergir-les en un bol o recipient amb aigua i una mica d'aquest netejador i deixar-les una estona en remull.



Aconseguiràs eliminar petits insectes, bacteris o altres restes de brutícia que puguin tenir els vegetals, per exemple entre les seves fulles i altres racons. Seguidament, hauràs enjugarlas amb abundant aigua.

Advertències sobre el lleixiu

Abans de posar-te a netejar amb lleixiu, caldrà que tinguis en compte les advertències que et detallem a continuació:

Mai has de barrejar lleixiu i amoníac, ja que aquesta combinació de productes desprèn un gas que resulta corrosiu i tòxic.

S'ha d'usar amb aigua freda, ja que el lleixiu perd la seva eficàcia si la barreges amb aigua calenta.

És recomanable utilitzar guants en netejar amb lleixiu perquè no entri en contacte amb la pell de les nostres mans i evitar així que se'ns s'impregnin de la seva peculiar olor.

El lleixiu taca la roba de color, de manera que hauràs de prestar atenció per evitar esquitxades que puguin malmetre les teves peces.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname