jueves, 29 de diciembre de 2016

OSOJI O GRAN NETEJA DE FI D'ANY

Durant les setmanes prèvies a la fi d'any, els japonesos dediquen bons esforços a fer una neteja exhaustiva de les seves cases; és el que es coneix com osoji (大掃除) o 'gran neteja'.

La raó darrere d'aquesta gran neteja no és simplement la de netejar la casa per començar l'any en una casa neta i ordenada.

El osoji té evidentment un component espiritual i metafòric: en netejar la casa físicament és com si es netegés també l'ànima i la vida dels seus habitants i es pot començar així l'any nou des de zero, purificats, nets física i espiritualment.

Així doncs, la neteja del osoji és exhaustiva i cobreix especialment racons i àrees que s'han anat deixant de banda durant la neteja diària i setmanal, en un intent de netejar a consciència tots els racons de la casa i començar l'any "de bona manera" .

També inclou pagar deutes o factures pendents i bàsicament fer tot allò que tinguis pendent abans d'acabar l'any.

Comentar que el osoji no es realitza només en les cases, sinó que també es porta a terme en oficines, escoles, despatxos i fins a petites botigues i locals.

I Com a apunt final...

Ha arribat el moment perfecte per donar-vos les gràcies a tots per haver-nos donat suport tan incondicionalment al llarg de l'any. 

En aquestes dates tan especials, de part de l'empresa , et fem arrivar la nostra més sentida felicitació, esperant que ho passis molt bé, a prop de totes les persones que estimes.

Esperem que segueixis formant part d'aquest petit bloc i que tots els teus somnis per l'any que comença es facin realitat. 

Feliç any nou 2017

1 comentario:

Comments system

Disqus Shortname