domingo, 12 de marzo de 2017

COM VENTILAR LA CASA A DIARI

Ventilar la casa a diari és la millor manera de que la teva llar s'oxigeni i respiri.

És una practica necessària per a la salut de la casa i la teva pròpia i el primer pas que hi ha que donar abans de netejar.

Ventilar es l'única forma de renovar l'aire de les estances i dormitoris de la casa, però: a més és fonamental per assecar humitats i baixar la temperatura en els mesos de més calor.



Com ventilar la casa de manera eficaç?

La millor forma de fer-ho és amb la ventilació natural de corrent d'aire creuat.
Aquest tipus de ventilació l'aconsegueixes amb facilitat obrint les portes i finestres que estiguin en costats oposats de la casa.
Al fer això, crearàs una diferència ràpida de temperatura i pressió que et permetrà reduir el consum energètic necessari per tornar a escalfar la cas de nou.
Aquest mètode és extremadament útil a l'hivern, quan ens preocupa més que la casa pugui quedar-se massa freda després de la ventilació.

Quant de temps hi ha que ventilar?

El temps que cal per ventilar la casa dependrà de l'estació de l'any, però és recomanable que s'obri la casa entre deu i vint minuts, com a mínim cada dia, sobre tot per els matins.
Si marxes de casa d'hora i et resulta impossible ventilar, no oblidis obrir les Finestres quan tornis, la teva casa t'ho agrairà.

Què habitacions convé més ventilar?

• Els dormitoris són les habitacions que necessiten major ventilació, ja que gràcies a ella, eliminaràs el CO2 que genera cada nit mentre dorms.
• Si ets dels que tenen banys amb finestra l'ideal és ventilar 30 minuts, ja que aquest és el temps aconsellable per assecar les humitats generades sobretot per la concentració del vapor de les dutxes.
• Si cuines a diari i menges a la cuina, convé que ventilis un cop hagis acabat o mentre reculls, d'aquesta manera tindràs més sensació de neteja i ajudaràs a que es renovi l'aire i s'alliberi de les olors que hagin pogut concentrar-se.
• La resta de les habitacions (saló, sala d'estar, habitació de jocs, despatx, rebedor ...) convé que les ventilis mentre realitzes les neteges.

¿Ventilar parcialment tot el dia ?, un error comú

Lluny del que es pugui pensar, mantenir una ventilació parcial amb alguna finestra mig oberta durant tot el dia, és un error, ja que, sobretot a l'hivern, aquest gest refredarà excessivament la casa i pot crear humitats a prop de les finestres. En canvi, és molt millor repetir ventilacions de 5 minuts les vegades que ho necessitis, d'aquesta manera aconseguiràs regenerar l'espai i sentir el benestar que t'aporta respirar un aire renovat a casa teva.


2 comentarios:

Comments system

Disqus Shortname