domingo, 5 de marzo de 2017

GUIA PER NETEJAR LA TEVA CASA A LA PRIMAVERA


Acabem d'entrar a la primavera, el moment ideal per fer una neteja a fons a casa teva. T'expliquem com realitzar-la sense perdre massa temps.

La neteja de primavera és un concepte poc utilitzat a Espanya, encara que sí que ho posem en pràctica perquè és una qüestió de sentit comú. L'hivern és una estació en la que la nostra llar està tancat per protegir-se del fred i tenim la casa plena de teixits gruixuts. Quant el bon temps treu el cap, les nostres morades demanen a crits que els entri una mica d'aire fresc.



En algunes cultures, la neteja de primavera és una tradiciò, com ara a l'Iran. El nou any persa coincideix amb el primer dia de la primavera i practiquen el "khooneh tekouni" que significa "agitar la casa". Abracem aquest ritual i vegem què no se'ns pot oblidar si volem donar-li una "bona remenada" a la nostra llar.

1. Obre totes les finestres de casa teva perquè es faci corrent. Deixa-així durant tot el temps de la teva neteja.

2. Posa a rentar tots els teixits: cortines, cobrellits, fundes de nòrdic, fundes de coixins, fundes de sofà, catifes, draps, draps de cuina, etc. Utilitza sempre rentats suaus i amb sabó neutre. En el cas de les cortines, no les centrifuguis a gran potència, penja-les mullades i així no es arrugarán. Si hi ha teixits que no pots ficar a la rentadora, neteja'ls en sec o porta'ls a la tintoreria. Guarda les vànoves i nòrdics que no vagis a utilitzar a l'estiu en bosses de tela transpirable.

3. Buida, neta i ordena tots els armaris; des de la cuina i el lavabo fins als de la roba. Tira o dóna el que no necessitis.

4. Amb una baieta humida amb aigua treu el greix i neteja totes les rajoles de la cuina, dóna-li un repàs a la campana i als fogons. Si apostes per l'ecològic, utilitza aigua amb llimona. Fes el mateix amb les rajoles, aixetes i sanitaris del bany, però utilitzant aigua amb una miqueta de vinagre. Acaba la neteja profunda del wc amb lleixiu.

5. Treu la pols de tota la casa, també dels llibres a les prestatgeries, sempre de baix a dalt. Neteja les llums, sòcols i racons de pols ja sigui amb l'aspirador o passant un drap humit. No t'oblidis del sostre i del cant superior de les portes. Mou els sofàs i llits per aspirar per sota.

6. Neteja les portes i finestres. Amb una miqueta de rentavaixelles en aigua ,frega les portes. Passa també pels interruptors, és un lloc on s'acumulen molts microbis. Repassa tots els vidres i miralls amb netejavidres o aigua i vinagre.

7. Dóna-li la volta al matalàs i treu bé la pols del capçal del llit. Si vols, també pots rentar el farcit dels coixins a la rentadora. Fica-la en l'assecadora i el farciment s'assecarà uniformement.

8. No t'oblidis de netejar dos dels llocs en què s'acumulen més bacteris: els comandaments de la televisió i el teclat de l'ordinador. En el comandament pots fregar amb un cotó humit d'alcohol. En el cas de teclat, aspira amb el filtre de l'aspiradora i passa després amb cura el cotó amb alcohol.

9. És primavera! És el moment de tenir alguna planta a casa que faci olor divinament. A la terrassa pots posar herbes aromàtiques o una planta de gessamí.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname