sábado, 5 de septiembre de 2015

TAQUES DIFÍCILS A LA ROBA:TRUCS PER ELIMINAR-LES

Taques difícils a la roba: trucs per eliminar-les.

 Hi ha alguns tipus de taques que no són tan fàcils de treure i que no val amb fregar-les amb aigua i sabó com fem normalment. Per aquestes taques difícils d'eliminar i que són tan comuns us proposem aquesta sèrie de trucs casolans.


Taques a la roba.

Una de les coses que més ràbia ens dóna és quan ens anem a posar una peça després d'haver-la rentat i que aquesta taca que ens va caure sense adonar-nos no s'hagi tret. Hi ha moltes taques que són molt difícils d'eliminar, però no són impossibles. En aquest article volem donar-te alguns trucs per eliminar les taques més comuns i més difícils d'eliminar. Una taca pot espatllar definitivament una peça encara sigui pràcticament nova i és que les taques malgrat que tinguem molta cura apareixen de la manera més imprevista. Li posem solució a aquestes brutícies que ens porten de cap? Segueix llegint i posa-ho en pràctica!

En moltes ocasions sabem amb què ens ho hem produït, però malgrat això no totes es treuen de la mateixa manera i no només val amb jabonarlas com fem normalment.

Consells per actuar davant d'una taca.

Actuar el més aviat possible. No deixar sota cap concepte que s'assequi ja que llavors serà molt més difícil netejar-la.

Evitar utilitzar aigua calenta. En ocasions l'aigua calenta fa que la taca s'incrusti més endins del teixit fent que sigui pràcticament impossible eliminar-la del tot.

Utilitzar moviments circulars per eliminar la taca, no fregar de dalt a baix i viceversa,el millor és fer-lo en moviments circulars des de fora cap a dins.

Si la substància és sòlida, eliminar amb una espàtula aquesta substància per evitar que s'insereixi més profundament o deixi una taca més gran.

Si la substància és líquida, utilitzarem pols de talc. Això farà que s'absorbeixi la substància i posteriorment el podrem eliminar amb un raspallat.

Tractament especialitzat per a algunes taques.

Taques de tinta. Per eliminar aquest tipus de taques és recomanable submergir la taca el més aviat possible en una mica de llet i tenir-lo en remull durant una bona estona. Després rentar-lo normalment.

Taques grogues després que la roba porta temps guardada. Proveu si el teixit us ho permet en fregar de forma circular la taca amb aigua oxigenada rebaixada amb una mica d'aigua.

Taques de cafè. Recomanem diluir un rovell d'ou en aigua i fregar amb ella la taca. A continuació aclarir amb abundant aigua.

Taques de greix en general. La llimona té una propietat molt bona contra el greix, de manera que si posem una mica de suc de llimona a sobre d'una taca abans de rentar-la segur que s'elimina la brutícia. Per a aquest tipus de taques també és molt bo el talc, que absorbeix el greix i posteriorment només procedirem al seu raspallat.

Taques d'òxid. Igual que en l'exemple anterior, la llimona és fonamental. Procedirem de la mateixa manera que per a les taques de greix en general.

Taques de xiclet. Per poder eliminar el xiclet completament haurem d'introduir la peça de roba al congelador perquè el xiclet s'endureixi sigui molt més fàcil desprendre-ho. Les restes que queden a la peça tractar-los amb alcohol o aiguarràs (depenent del teixit de la roba). Després renti la roba de la forma habitual.

Taques de salsa de tomàquet. A vegades el tomàquet és difícil d'eliminar, per això utilitzarem vinagre blanc i aigua. Fregarem amb aquesta barreja i ho aclarirem amb abundant aigua.

Esperem que amb aquests truquets us sigui més fàcil posar solució a les taques més comuns.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname