martes, 11 de abril de 2017

COM TREURE LES TAQUES GROGUES DE LA ROBA BLANCA

Saps com treure les taques grogues de la roba blanca?

A continuació et donem uns trucs per recuperar la roba blanca.

Per treure les taques grogues de la roba blanca podem acudir a trucs de diversa índole, des de l'ús d'un lleixiu per a roba blanca al vinagre blanc o el bicarbonat. Anem a veure com recuperar una peça blanca.



Lleixiu per a la roba blanca

Una opció per treure les taques grogues és utilitzar el lleixiu per a la roba blanca tant a la rentadora com en remull o a mà. A la rentadora n'hi haurà prou amb abocar 100 ml directament a la cubeta del lleixiu i, a mà, diluirem 100ml en 10 litres d'aigua, ficarem la roba i la deixarem durant 20 minuts. Després, aclarirem la roba.

Llevataques amb oxigen actiu

A les botigues també podem comprar un altre tipus de productes llevataques especial per a roba blanca que ajuden a eliminar les taques més difícils i recuperen el blanc original de la roba. Les quantitats varien en funció de la marca però, per norma general, es poden fer directament en la cubeta del detergent abans del rentat.

Bicarbonat

En nombroses ocasions hem parlat de les bondats del bicarbonat i acabar amb les taques grogues també és una d'elles. Aplica directament sobre la taca humida, frega amb compte amb ajuda d'un raspall i deixa que actuï durant 30 minuts. Després, renta a la rentadora com de costum.

Vinagre blanc

A més de ser un bon suavitzant, el vinagre blanc ajuda a eliminar el to groc de la roba. Afegeix una tassa de vinagre blanc en l'últim rentat i després esten la roba al sol. A poc a poc anirà desapareixent aquest to indesitjat. Una altra opció, és barrejar mitja tassa de vinagre blanc amb mitja tassa de sal i afegir-lo a una galleda d'aigua on deixarem les peces mitja hora. Després, rentarem de forma habitual les peces a la rentadora.

Suc de llimona

Les propietats del suc de llimona poden ajudar a blanquejar la nostra roba. Aplica unes gotes de suc de llimona sobre la taca i deixa actuar durant unes hores amb la peça exposada al sol. Després, renta a la rentadora com de costum.

Recorda que no tota la roba blanca és igual, i algunes són més delicades que altres. Consulta sempre l'etiqueta del rentat per veure si pots aplicar lleixiu o no, si es pot ficar a la rentadora, etc. Si tens dubtes, aplica la solució escollida només en una petita part de la peça no visible i espera a veure el resultat abans d'aplicar-la a tota la peça.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname