domingo, 6 de marzo de 2016

COM NETEJAR TAQUES DE SANG A LA ROBA


Netejar taques de sang de la roba serà més difícil com més temps estigui a la tela.

Com passa amb totes les taques, com més temps està la sang en la tela, més difícil resulta llevar-la. Aquestes instruccions serveixen per a una taca que, com a màxim, tingui un dia d'antiguitat. En el cas que siguin més velles, potser hagis de repetir els passos 2 a 4. Ja que la sang és una proteïna, fa servir aigua freda, ja que si no la taca de sang quedarà fixada.

Pla d'acció

Abans de començar si la sang és recent, aclareix amb aigua freda per arrosegar l'excés de sang. Mentre treballes remulla la premsa només amb aigua freda i després comprova que la taca ha desaparegut abans de planxar-la, ja que la calor la fixarà.

Pas a pas per treure taques de sang de la roba

El primer pas és treu-te la roba tacada tan aviat com puguis i submergeix-la en un gibrell d'aigua freda. Així la taca de sang s'anirà afluixant i facilitarà després la seva eliminació. Després posa una mica de detergent per rentar roba a mà a la taca que queda. Frega enèrgicament la zona tacada amb els artells, amb els palmells de les mans enfrontades.

El tercer pas és deixar en remull durant 15 minuts la peça humida perquè el detergent actuï. Si es tracta de diverses peces, evita que es toquin, ja que els colors podrien destenyir. Finalment, si la taca ha desaparegut del tot, aclareix bé i posa-lawww.serveisdeneteja.cat a assecar. Si encara queda una taca de sang residual, renta la peça segons les instruccions de l'etiqueta.

Trucs addicionals per treure taques de sang

Per treure taques de sang de peces delicades, fes moviments circulars amb l'esponja a l'aplicar el detergent per rentar roba a mà.

Per treure taques de sang de la tapisseria, absorbeix amb paper de cuina, tira aigua i una mica de detergent per rentar roba a mà, polvoritza amb aigua i seca amb copets.

Aplicar aigua oxigenada sobre les taques de sang seques poden ajudar en la seva eliminació, igual que els llevataques enzimàtics.

4 comentarios:

Comments system

Disqus Shortname