jueves, 5 de abril de 2018

ELS 10 TRUCS MAI REVELATS DE LES SENYORES DE LA NETEJA.

Contractar personal per netejar les cases és cada vegada més freqüent, la crisi ha ocasionat que molts espanyols hagin de prescindir d'aquest 'luxe' per poder arribar a final de mes. Quan el sou no dóna més cal prescindir dels extres. En aquest cas, no queda una altra que agafar el pal de fregar i el llautó, i posar-s'hi. Tot i que la nostra disposició és bona, sabem que mai deixarem la casa igual que ho faria una senyora de la neteja. Elles són professionals, i nosaltres no.

No obstant això, no hi ha de què preocupar-se. Ara, aquests experts de la neteja han revelat a 'Daily Mail' els trucs que utilitzen per a deixar les llars com una patena. Segueix llegint i prepara't per estalviar temps i diners.



1) Pasta de dents per netejar ulleres i parets

Et semblarà estrany que la pasta de dents serveixi per netejar i no per embrutar, però així és. Aquest producte s'ha tornat de fet indispensable per a les netejadores professionals. Aquests són els seus usos, a més de per treure la brutícia de les teves dents:

Netejar les ulleres: només has de posar una mica de pasta dental sobre els vidres, fer massatges i passar-los per aigua per treure les restes. Després, els seques amb un drap, ¡i com noves! Aquest truc també és aplicable al mirall del bany: si li dones una capa petita de dentífric evitaràs que s'enteli quan et dutxis.


Netejar metalls: prou de netejar les teves joies preferides amb productes cars. Si apliques una mica  de pasta de dents sobre l'objecte i fregues amb un drap humit, llevaràs tots els residus com per art de màgia.

Netejar parets: una petita dosi de dentífric en un raspall i un drap és tot el que necessites per treure les taques de les teves parets.


2. Bicarbonat de sodi per netejar el teu sofà

Si has vessat una beguda al sofà o el teu gos ha deixat totes les seves petjades sobre ell: el bicarbonat de sodi és la teva solució. Es tracta d'un compost sòlid cristal·lí de color blanc que es pot adquirir a qualsevol supermercat o botiga de barri, i a molt baix cost (3 euros).

És un producte molt útil per a la neteja domèstica gràcies al seu poder abrasiu i desodorant.

Desinfecta i elimina les males olors de les superfícies. Pots usar-lo barrejat amb aigua per netejar no només al sofà, sinó també terres, taques resistents (és molt bo absorbint el greix) i com detergent per fregar la vaixella.

3) Fulla d'afaitar per eliminar taques de pintura

Has pintat la teva casa recentment i, sense voler, has esquitxat amb pintura algun moble o les finestres. No facis servir cap producte abrasiu per intentar llevar-les. El millor, segons les expertes, és utilitzar la fulla d'afaitar. Sostenla en un angle de 45 graus, aplica una mica de pressió i raspa. Les gotes de pintura desapareixeran sense danyar les superfícies.

Pren nota perquè els sistemes que s'utilitzaven fa segles per mantenir les cases impol·lutes, no només són més efectius que els d'avui, a més són molt més barats.




4) Netejar de tot amb patates

Les patates estan molt bones i combinen amb qualsevol plat, però el que no sabies és que també serveixen per netejar nombroses coses de la casa.

• Ratllador: reconeguem-ho, a tots ens fa una mandra horrible netejar el ratllador després d'usar-lo. ¿Conseqüència? Les restes de llimona o formatge es queden enganxats i secs. Abans que ens quedem sense fregall o sense mans, el millor és agafar una patata crua i ratllar amb l'estri. El deixaràs com nou.

• Miralls: part una patata crua pel mig i frega. Després passa un drap amb vinagre blanc, eixuga'l amb un altre drap i voilà.

• Rajoles: si el sòl de la teva cuina o bany ha perdut la brillantor, hi ha un truc d'expert que pots utilitzar: cou patates i fes servir l'aigua per fregar les rajoles.


• Forn i cassoles: pela unes quantes patates i no llencis la pell, ja que et servirà per netejar les parets del forn. Has de deixar-les en una safata i encendre l'electrodomèstic. Els vapors que emanaran estovaran les restes de les parets. Després, simplement, passa una baieta humida i llest. La patata pelada la podràs fer servir per netejar les zones negres de les cassoles d'acer inoxidable. Només has de fregar i després esbandir.

• Sabates: si de sobte t'has quedat sense betum i tens el calçat de cuir brut, agafa una patata. Partex-la per la meitat i frega sobre el cuir. Després passa un drap i ja està, com a nous.



5) Assecador per a les taques d'aigua

Has sortit de la dutxa i has omplert el terra de taques d'aigua o, de sobte, has abocat unes gotes del got o el pal de fregar. Si una professional es disposés a netejar-ho, saps què faria? Agafar el teu assecador. La calor seca aplicada en la fusta esquitxada fa que l'aigua de les taquetes s'evapori i, per tant, aquestes desapareguin. Aquest remei només serveix per taques de recent creació.

6) Coca-Cola per netejar el terra greixós

Si has vessat oli o greix a terra, només has de possar-hi sobre les taques una mica de Coca-Cola. L'àcid fosfòric d'aquesta beguda gasosate el nivell de pH de 2,8, i serveix a més per netejar altre tipus de taques, com les de bolígraf i les de sang. També podràs deixar com a noves les teves olles, teteres (bullir Coca-Cola dins) i el teu inodor (aboca per les parets i deixa-la actuar una hora, després renta una mica per eliminar les restes).

7) Esbandida bucal per a la rentadora

La teva rentadora està bruta però no confies en les pastilles netejadores. Zero drames: ves al bany i agafa la teva fluor (esbandida bucal). Plena mitja tassa amb aquest líquid i aboca a la màquina buida. Activa un programa curt de la mateixa i llest, com a nova.


8) Guixos per rentar la roba

Estaves menjant i t'has tacat la camisa. No passa res. Perquè la taca de greix desaparegui per complet el recomanable és fregar-la amb un guix abans de ficar-la a la rentadora. Truc de professional.




9) Vodka per l'esmalt d'ungles

Sempre és el mateix: cada vegada que la teva parella o tu us pinteu les ungles, acaben caient unes gotes d'esmalt a terra. Per eliminar aquestes restes, el millor és agafar un drap humit en vodka i fregar. ¡Desapareixerà!

10) Pa per recollir els vidres trencats

Se t'ha caigut un got al terra de la cuina i no ets capaç d'eliminar completament les restes de vidre, ja que s'han colat per les esquerdes de les rajoles i no hi ha qui el tregui. Davant d'aquest drama, una senyora de la neteja agafaria un tros de pa i pressionaria, fent que els cristalls es quedin enganxats a l'aliment.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname