sábado, 17 de septiembre de 2016

COM NETEJAR LES PORTES DE CASA

Estem acostumat a passar per elles cada dia sense prestar-massa atenció. Per això les portes solen ser les grans oblidades de la neteja general de la nostra llar. No obstant això, si ens fixem atentament, comprovarem que, amb el temps, tendeixen a acumular pols i fins i tot brutícia incrustada.



Segueix aquests consells de neteja perquè les portes de casa teva es mantinguin com noves per més temps:

Abans de començar: per no treballar en va, és recomanable seguir el mateix ordre de neteja d'habitacions a l'hora de netejar les portes. N'hi ha que prefereixen netejar totes les portes primer, però probablement es trobin amb el problema que en tornar a passar per cada estada amb l'aspirador o traient la pols calgui repassar la porta de torn perquè ha tornat a tacar en el procés.

El primer que haurem de fer és treure la pols acumulada a les portes abans d'aplicar qualsevol producte de neteja. Utilitza un drap de microfibra lleugerament humitejat per atrapar la pols i no escampar, que és el que aconseguiràs, per exemple, si empres un plomall. No oblidis el cant de la porta així com la part superior i inferior. Si s'acumulen pelusses per sota de la porta, fes servir l'aspirador.

Si les teves portes són de fusta utilitza un netejador específic per a mantenir-les en bon estat. Barreja-ho amb aigua i submergeix un drap de microfibra. Escórre'l completament i frega la porta en la direcció de les vetes de fusta. Eixuga'l amb un drap per donar brillantor a la superfície. També pots utilitzar una barreja a parts iguals de vinagre i oli d'oliva, ben remoguda i aplicada amb cura sobre la fusta, dibuixant petits cercles. Deixa assecar totes les portes durant mitja hora i treu lluentor amb un drap suau sec. La fusta quedarà com nova.

Per portes lacades n'hi haurà prou amb utilitzar un multiusos no abrasiu o sabó neutre diluït en aigua amb ajuda d'un drap de cotó, per després assecar amb un drap net. El més important amb aquestes portes és no degradar la seva peculiar superfície amb productes que puguin erosionar. Si vols eliminar taques o ratllades de pintura o brutícia que el sabó normal no pot, prova amb una mica d'alcohol diluït en aigua i un drap suau.

Si la porta en qüestió té vidre, aplica un netejador específic, un multiusos o fins i tot amoníac, amb un drap sec de cel·lulosa, per a un resultat brillant. Recorda eliminar la pols prèviament també dels vidres, amb un paper de cuina o un drap de cel·lulosa.

Grasa i bacteris en portes

Desinfecta manilles i tiradors, més propensos a acumular bacteris pel contacte amb les mans, per exemple, amb amoníac o amb qualsevol netejador antibacterià. A més, hem de prestar especial atenció a les portes de cuines i banys per ser les que més brutícia s'acumulen. En el cas de la cuina, és possible que necessiti una neteja més a fons per acumular greix o restes de menjar fruit de qualsevol descuit. Igualment, amb el bany serà aconsellable afegir unes gotes d'amoníac en la barreja de sabó per desinfectar la superfície dels possibles gèrmens.

En general, si tens dubtes amb algun multiusos o no saps bé quin és el material de les teves portes, prova a netejar un cantó de la porta amb ell, per comprovar com reacciona el material. I recorda que el més inofensiu és aplicar aigua i sabó neutre amb un drap de cotó.

Quan netejar? Excepte per taques concretes, l'ideal és repassar les portes almenys una o dues vegades al mes (cada quinze dies), dins de la neteja general. Lògicament, la porta principal de la casa s'embrutarà amb més freqüència, sobretot si dóna al carrer, i haurem de tenir en compte, igual que amb els vidres, que no compensa esforçar-se massa en època de pluges.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname