sábado, 13 de junio de 2015

TRUCS PER NETEJAR COPES DE VIDRE

Al blog de uncomo.com Rosa Martínez ens dóna uns consells per netejar copes de vidre...




Les copes de vidre són tan elegants com sensibles, per això de vegades resulta complicat netejar-les, per la qual cosa és molt important prestar atenció a l'hora de rentar aquests elements tan delicats. Vols saber com tenir la teva cristalleria sempre lluent?  t'ensenyem els millors trucs per netejar copes de vidre.

Utilitza aigua, però no de qualsevol manera

Quan rentis les copes de vidre has de prestar molta atenció i prendre algunes precaucions. El millor és que primer omplis la meitat de la pica de la cuina amb aigua tèbia. Després submergeix una palangana de plàstic. Posa una a una les copes de vidre sota l'aigua i abans de rentar-deixa que estiguin en remull almenys 5 minuts.

Passat aquest temps s'afegeix a l'aigua una mica de sabó neutre. La millor tècnica de fer-ho és subjectar-la per el calze i girar-la amb cura mentre fregues l'interior de la copa amb una esponja suau. Asseca amb un drap de "lito" i posa cap per avall sobre un drap de cotó. D'aquesta manera eliminaràs totes les restes d'aigua.


Copes brutes

Per aconseguir que estiguin perfectament netes és important que vagis amb compte des del principi.

Un cop hagis fet servir les copes i ja estiguin brutes, no les has de deixar de qualsevol forma.

L'ideal és rentar just després de beure però com això moltes vegades no és possible, és important que les posis sota aigua tèbia per evitar que quedin taques i per facilitar el seu posterior rentat. Si les deixes a l'aire lliure, brutes i sense estar en remull després et costarà molt més netejar-les.

No has posat les copes brutes en remull ...

Si t'has deixat les copes a la taula i se t'ha oblidat passar-les per aigua et recomanem que abans de netejar-les omplis amb aigua tèbia i els posis una gota de vinagre blanc. Deixa que actuï durant 10 minuts i després procedeix amb el rentat anteriorment citat.

Si et queden residus de calç a la copa ...

És bo que, quan estiguin totalment seques, agafis un cotó i el mulles amb vinagre blanc. Passa-ho per tota la copa per tal d'aclarir-la, esterilitzar i eliminar possibles residus de calç.

Una altra forma d'eliminar la calç és amb aigua destil·lada. Però hauràs d'esperar una setmana abans de tornar a usar-les i hauràs de tenir una mica de paciència. Utilitza un raspall de dents de truges suaus i sense fregar fort per anar traient les restes.

Si no tens temps i vols fer servir el rentaplats ...

Potser no tens temps de rentar-les a mà i no et quedi més remei que utilitzar el rentaplats; no és recomanable però es pot fer. Llavors has d'utilitzar sempre un sabó que no contingui fragàncies fortes.

Assegura't bé que estan completament subjectes perquè no es moguin durant el rentat i que guardin una certa distància unes de les altres perquè no es freguin i es facin malbé. I finalment, utilitza un rentat a baixa temperatura i obre la porta com més aviat perquè es vagi el vapor el més ràpid possible.

Donar-los més brillantor

De vegades amb els rentats la cristalleria no llueix com al principi. Pots fer que brillin més passant-los un cotó amb aigua i vinagre blanc. Deixa que s'assequin soles.

Taques que no es van

Per a les taques difícils utilitza aigua, detergent i una mica d'amoníac. Deixa que estiguin sota aquesta barreja tota la nit.

Consells

No utilitzis mai esponges metàl·liques perquè segur que et rallarían la cristalleria.

No posis el rentaplats a altes temperatures. Les copes de vidre podrien esquerdar i fins i tot trencar-se.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname