miércoles, 5 de noviembre de 2014

NETEJAR L'INTERIOR DEL TEU COTXE

Com netejar l'interior del teu cotxe

Ja s'ha acabat la temporada estival i l'interior del nostre cotxe ha patit el seu. La platja, el camp, els nens i les nostres mascotes han viatjat i gaudit, però també ens han embrutat les moquetes, tapisseries, els panells i els vidres de l'habitacle. Ara que comença el mal temps, podem dedicar alguna tarda de diumenge a tornar al nostre cotxe un interior impecable.



1: Primer cal fer apilament dels elements necessaris per emprendre una neteja a fons: aspiradora amb diverses boques per arribar a tots els llocs, esponja, baieta de microfibra, detergent per a vaixelles, producte renovador per a plàstics a base de silicones, si escau un producte de neteja per a cuirs, escuma de neteja per a catifes i moquetes.

2: Buidar tot el que es pugui extreure de l'interior del cotxe. Maleter, estoretes, fundes, cendrers, guanteres, espais portaobjectes ...

3: Aspirar a fons sense oblidar cap racó. Començar per les moquetes del sòl (les catifes es sacsegen bé i es aspiren fora del cotxe). Seguir per les tapisseries, usant la boca amb raspall de l'aspiradora. Seguir amb els racons per sota dels seients, el maleter i la safata posterior. No oblidar aspirar les toveres de ventilació, on se sol acumular molta pols.

4: Si després d'un aspirat a fons encara hi ha taques, pèls o rastres de brutícia podem recórrer a un aspirador professional (es poden llogar) d'injecció extracció utilitzats per netejar tapisseries domèstiques, matalassos, ... També podem recórrer a una segona neteja manual , un guant de bany humit ens pot ajudar amb les taques. Per extreure els pèls de gos de la tapisseria, un guant fi de làtex i moviments circulars de la mà va compactant en boles, més fàcils d'eliminar. Les taques més profundes poden eliminar moltes vegades amb una escuma per a neteja de catifes.

5: A continuació passar a les parts plàstiques, començant la neteja de baix a dalt pels estreps de les portes, panells i quadre de comandament. Per a això el millor és utilitzar una esponja amb una mica de detergent. Els rellotges, volant, comandaments i pantalles LED, cal netejar-los amb precaució, amb una baieta lleugerament humida i sense detergents que poguessin atacar-los. Es remata la neteja amb una segona passada, utilitzant una baieta de microfibra humitejats amb producte renovador de plàstics.

6: Si tenim al cotxe volant, panells o seients entapissats amb cuir, anar amb compte amb la seva neteja. No cal utilitzar aigua en excés ja que es porta molt malament amb aquest material. Primer passar un drap lleugerament humit per eliminar la pols. A continuació, utilitzar productes específics de neteja per a cuir, deixant-los dur a terme les per posteriorment lustrar amb un drap de microfibra mitjançant suaus moviments circulars.

7: Per a la superfície interior dels vidres, hi ha unes baietes impregnades en producte netejador que les deixen impecables. Però si no disposem d'elles, una solució econòmica és utilitzar paper de diari arrugat i amarat en producte per a vidres domèstic.

8: Malgrat la nostra neteja general, podrem trobar encara alguna taca rebel que haurem de treure amb altres procediments. Els xiclets (després endurir amb un gel) o les taques de tinta poden eliminar-se amb alcohol de cremar. Aigua i sabó ens serviran per treure amb una esponja la majoria de les taques que trobem després de la neteja general.

9: Hi ha automòbils que, per les seves característiques o la seva utilització habitual, requereixen neteges freqüents. És el cas de cotxes que transportin diàriament nens o vehicles SUV / tot terreny que s'embrutin molt de pols o fang. En aquestes circumstàncies és bona idea dotar els seients d'unes funda extraïbles, que es poden netejar a la rentadora de casa totes les vegades que siguin necessàries, i que a més protegiran les tapisseries originals. També existeixen en el comerç safates de cautxú a mida de cada maleter, extraïbles i molt fàcils de rentar. Així evitarem que aquest s'embruti amb abocaments líquids, fang o pols, difícils de netejar de la superfície entapissada.

10: Intentar fer una d'aquestes neteges a fons dues o tres vegades a l'any. És més fàcil treure taques quan encara estan recents i com més brutícia s'acumuli en cantonades i tapisseries, més ens costarà eliminar-la amb l'aspiradora.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname