lunes, 2 de marzo de 2015

QUI VA INVENTAR L'ESCOMBRA?

Qui va inventar l'escombra?

Un dels objectes més usats diàriament és sens dubte l'escombra, però potser no molta gent sap el seu origen i qui va inventar l'escombra que coneixem actualment.



Des de fa anys ja en el Renaixement, es tenien certs prototips del què sembla ser un esbós previ de l'escombra. No era més què un grapat d'un grup de branques que lligades al voltant d'elles, presentava una aparença molt semblant a les actuals escombres però si el pal de rigor, ja què l'acció d'escombrar es feia empunyant aquest grup de branques.

Sembla què és bastant més endavant quan es perfecciona l'escombra, entorn a el segle XIX, de mà dels Shakers "La Societat Unida de Creients en la Segona Aparició de Crist", una mena de religió lligada als quàquers. És llavors quan s'entén l'escombra com a tal, lligada a un pal i destinada a escombrar la brutícia, i per aquest motiu pel què també s'associa el fet d'escombrar a expulsar tot tipus de mals, ja siguin humans o divins.

Un estri què ha perdurat fins als nostres dies i què tot i els avenços tecnològics s'ha mantingut a casa nostra en convivència amb altres estris de neteja.


4 comentarios:

Comments system

Disqus Shortname