lunes, 6 de julio de 2015

CONSELLS PER MANTENIR LA CASA FRESCA

Amb aquesta onada de calor històrica que tenim a sobre tots aquest estiu, no està de més de recordar uns senzills trucs per poder tenir la teva casa lo més fresqueta possible si no tens o ets poc amic dels aires condicionats.



Consells per mantenir la casa fresca;

1. Tot i que les temperatures siguin altes és recomanable tenir la casa ben ventilada. El millor és fer-ho a primera hora del matí o per la nit quan l'aire és més fresc, així aconseguirem ventilar l'espai per evitar la excessiva calor.

2. Baixar les persianes en les hores centrals del dia. En els dies calorosos convé baixar les persianes per frenar la calor però deixar entrar la brisa pels forats.

3. Finestres ben aïllades. Aquest tema ens sol preocupar únicament a l'hivern, però igual que en aquesta època s'escapa per aquests buits la calor de les nostres cases, durant l'estiu entrarà per ells. Si la nostra casa està molt exposada al sol, el millor serà col·locar uns tendals que cobreixin les finestres i impedeixin que incideixin en excés els raigs de sol.

4. Evita encendre aparells elèctrics i llums. Per molt petita que sigui una bombeta aquesta emetrà calor. Així que mantindrem apagat tot el que resulti prescindible. Al contrari del que puguem pensar els electrodomèstics, com l'ordinador o la televisió, en mode espera o "stand-by" (amb el pilot vermell encès) també generen calor. Utilitzar el forn a la cuina durant aquests dies queda "prohibit" excepte que sigui imprescindible.

5. Omple de verd casa teva. Sobretot de plantes amb fulles verdes i de grans dimensions. Polvoritza aigua sobre aquestes i veuràs com refresquen l'ambient.

6. Rega la teva terrassa o balcó. Quan cau el sol pots refrescar les superfícies que envolten casa teva.

7. Ventiladors. És recomanable que si aquests estan situats al sostre el sentit de rotació sigui cap a l'esquerra perquè atreguin l'aire calent. Si només podem tenir ventiladors de peu és important que durant el dia expulsin l'aire calent cap al carrer i durant la nit atreguin l'aire fresc cap a la casa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname