domingo, 5 de junio de 2016

COM ORGANITZAR LA NEVERA


El lloc i la forma en què guardes aliments a la nevera i el temps que els conserves són de summa importància per qüestions de seguretat alimentària.

Les diverses zones de la nevera refreden a temperatures lleugerament diferents, motiu pel qual és important col·locar els aliments a la zona correcta.



En conjunt, la temperatura de l'interior de la nevera ha de rondar de 3 a 5º C. A temperatures més altes, els bacteris es reprodueixen amb rapidesa. Si no saps la temperatura de la nevera, compra un termòmetre i, si cal, ajusta-la. Després de netejar bé la nevera, arriba l'hora de col·locar cada aliment al prestatge adequat.

Els làctics.

Guarda el formatge i altres productes lactis bé embolicats en el prestatge superior. Els formatges tendres duren fins a una setmana i els secs es conserven fins a tres setmanes. La llet guarda-la en la porta de la nevera per tenir-la a l'abast de la mà. Segons el percentatge de matèria grassa, es conserva d'una a dues setmanes sempre que estigui tancada.

Carns, peixos i sobres.

Les carns cuinades guarda-les de tres a quatre dies en una font de vidre amb film transparent. Guarda les sobres en recipients hermètics i amb tapa perquè no s'assequin. Les carns i peixos sense cuinar col·loca'ls en envasos per evitar que regalimin sang. La sang podria portar bacteris i contaminar altres aliments.

Verdures i fruita fresca.

Guarda les verdures en els prestatges inferiors fins a un màxim d'una setmana. Comprova cada dia què tens i, abans que es facin malt bè, usa les verdures per preparar sopes i guisats. La fruita es conserva més temps, unes dues setmanes.

Si vols més consells per mantenir o netejar la nevera pots consultar l'article "Com netejar la nevera".

Aquí us deixo el vídeo de la xerrada a Catalunya Ràdio, al programa de Mònica Terribas "El Matí de Catalunya Ràdio" que vam tenir amb Ada Parellada i un servidor per si necessiteu algun consell més.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname