viernes, 9 de septiembre de 2016

COM TREURE TAQUES DE TINT PER CABELLS

Com Treure Taques de Tint per Cabells

De vegades, el cabell no és l'única cosa que canvia de color quan fem servir tint . Les esquitxades poden provocar taques en superfícies al voltant, i ni parlar de la roba. Vegem com treure les taques de tint.


Trucs per eliminar taques de tint de cabells.

Taques a la pell: 

Per començar, el millor és humectar la pell al voltant del pèl a tenyir amb crema hidratant o xampú, per prevenir les taques. Apliquem sobre les orelles també, i fins i tot sobre les nostres mans.

Si ens haguéssim tacat la pell, n'hi haurà prou amb fregar la zona amb unes gotes de suc de llimona, de tomàquet, o amb la part interna de la closca d'un plàtan.

Taques a tovalloles: 

Les tovalloles i la roba que fem servir per tenyir el cabell solen rebre taques. Si es tracta de teles de cotó, de lli o de seda, podem eliminar-les fregant amb alcohol i deixant-les en remull per uns minuts en aigua tèbia amb sal. Després, acabarem la tasca rentant la roba amb aigua i xampú per a cabells.

Taques de tint en catifes:

Si les taques de tint estan sobre les catifes i moquetes de cotó, podem treure fregant amb suc de llimona o amb llet calenta. Després, aclarim i retirem l'excés d'humitat amb un drap sec, que no deixi pelusses.

La llana pot ser netejada també amb glicerina, i després fregant-la amb aigua i amoníac. Finalitzarem netejant amb aigua tèbia i sabó líquid, i podem complementar amb suc de llimona al finalitzar.

Rajoles i ceràmics: 

Si són les rajoles i ceràmics afectats per les taques de tint, podrem treure humitejant amb aigua calenta i un drap per estovar-les. Després, repassem amb un producte netejador comercial en aerosol o en gel. Si fos una taca vella o rebel, podem fregar amb un raspall d'ungles o amb un fregall, usant lleixiu o pols netejador en el cas que fos necessari.

Taques sobre el marbre:

Les taques de tint en el marbre poden ser netejades fregant amb una barreja d'amoníac i aigua oxigenada. Cobrim la taca, deixem actuar, i després aclarim amb un cotó humitejat en aigua neta, tèbia o calenta.

Taques de tint en fusta:

La fusta, en canvi, es neteja fregant la taca amb llet calenta, i si després d'aclarir amb aigua la taca persisteix, es pot tornar a fregar amb suc de llimona, o amb alcohol de cremar. Si fas servir aquest truc, recorda aclarir després amb aigua tèbia i assecar immediatament.

Taques velles de tint:

Si la taca fos vella o rebel, remullarem la peça en una barreja d'aigua tèbia i lleixiu, per almenys mitja hora, en el cas que la tela fos blanca. Si la tela fos de color, hem de bullir llet i deixar-la refredar, per després remullar-hi la peça. Després esbaldim amb abundant aigua calenta que podem reforçar amb suc de llimona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Comments system

Disqus Shortname